En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Gløgg køber de fleste nok færdiglavet, men du kan faktisk meget nemt fremstille en hjemmelavet gløgg.
Og den bliver virkelig god, samtidig at den rigtige duft af jul breder sig i dit køkken. Før gløgg hører selvfølgelig julen til.
OBS: Jo bedre rødvin du anvender til din gløgg, jo bedre gløgg får du. Sådan er det.
Du behøver dog ikke anvende en rødvin til mange hundrede kroner flasken, men lad omvendt være med at bruge en helt billig. Du kan evt. blive inspireret i vores afsnit med vintest og ugens bedste vinkøb.
Opskriften passer til 4-6 personer. Skal du bruge en større portion, kan du bare gange opskriften op.
Opskrift på hjemmelavet gløgg
Ingredienser
- 1 flaske rødvin
- 3 stk kardemomme hele
- 30 gram rørsukker
- 6 hele nelliker
- 1 stykke kanel hel
- 1s tk økologisk citron skallen
- 1 dl portvin
- 2 spsk mørk rom
- hakkede mandler og rosiner
Sådan gør du
- Hæld tre deciliter rødvin i en gryde, og kom også hele stykker kardemomme, kanel og nelliker ved.
- Tilsæt rørsukker, og riv citronskal i.
- Varm det op så det netop når at koge, og tag så straks gryden af varmen. Gløgg ekstrakten skal ikke stå og koge, men altså blot lige snuse til kogepunktet.
- Lad nu din hjemmelavede gløgg ekstrakt stå og trække i to timer, så den får den fulde smag af julekrydderier. Læg gerne låg på gryden.
- Sigt gløggen over i en anden gryde, og hæld resten af rødvinen fra flasken ved. Kassér indholdet i sigten.
- Kom også portvin og mørk rom ved, og varm nu din gløgg op, men pas på den ikke bliver FOR varm. Her må den ikke koge, da alkoholen hurtigt fordamper, og du vil stå med en mere flad gløgg.
- Smag eventuelt gløggen til med mere portvin og rom.
- Anret gløgg i høje glas med hakkede mandler og rosiner, og server varmt.
Note
Hjemmelavet gløgg passer glimrende til julens bagværk, blandt andet til hjemmelavede æbleskiver.
Se også disse opskrifter:
Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æbler
Hjemmelavet hvid gløgg - opskrift på gløgg uden rødvin
Du kan også prøve at lave en østrigsk/tysk glühwein, som er mindre sød og mere syrlig end vores traditionelle gløgg.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej igen.
Ha ha, ja lige præcis. Jeg må se om jeg kan lære at drikke det.
Det var så lidt. Mange tak det gør jeg.
Vh Anja