Her får du en opskrift på hjemmelavet hvid gløgg, der laves med æblemost og julens krydderier. Altså en lækker og let gløgg helt uden rødvin.
Hjemmelavet hvid gløgg smager fantastisk godt, og så er den altså ret nem at lave.
Hvid gløgg er godt til dig, der enten ikke kan tåle rødvin - eller bare ikke bryder dig om rødvinen.
Gløgg-ekstrakten kan laves god tid i forvejen, og så kan du samle den hvide gløgg når den skal nydes.
Opskriften giver en gløgg ekstrakt, der passer til en flaske hvidvin.
Men du behøver selvfølge ikke lave den store portion, du kan også sagtens dele den op i mindre portioner, og blot lave et glas eller to ad gangen.
Ingredienser til hvid gløgg
Ekstrakt
5 deciliter æblemost
75 gram sukker
1 stykke hel kanel
2 stk. hel kardemomme
2 små skiver ingefær
2 nelliker
2 stjerneanis
1 økologisk citron
En halv økologisk appelsin
Fyld
Tørrede tranebær
Mandelsplitter
Hvidvin
Fremgangsmåde
- Æblemost hældes i en lille gryde og sukkeret kommes ved.
- Tilsæt kanel, kardemomme og et par skiver ingefær.
- Kom også nelliker og stjerneanis i, og riv forsigtigt lidt citronskal i (ikke det hvide, da det er bittert). Nu lugter den hvide gløgg allerede af jul.
- Kog din gløgg ekstrakt op og tag gryden fra blusset. Lad det stå og trække i en time, så smagen fra krydderierne trækker ud i ekstrakten.
- Sigt ekstrakten og hæld den i en skoldet flaske med patentprop, hvorefter den stilles på køl til den skal bruges.
- Ved brug: En flaske hvidvin varmes op, og ekstrakten kommes i. Vær opmærksom på, at hvid gløgg (og andre slags gløgg) ALDRIG må koge!
- Kom tørrede tranebær i sammen med mandelsplitter i den mængde du synes er passende. Der findes ingen regler for den slags.
- Servér straks hvid gløgg sammen med brunkager.
Du kan i øvrigt også smage den hvide gløgg til med hvid rom og calvados, der er en æblesnaps.
Se også min opskrifter på:
Hej ! Der står ikke hvad man skal gøre med appelsinen? Kan du forklare ?
Tak