Kanelboller er bløde og lækre boller, der drysses med sukker og kanel, før de kommer i ovnen. Perfekt til madpakken og eftermiddagshygge.
Her er min opskrift på nemme kanelboller, der er super lækre både for voksne og børn.
Kanelbollerne er gode til kaffen, hvor kanelen spreder sin duft, men prøv dem også til morgenbordet eller som dessert i madpakken.
Du får 32 små boller med kanelsukker ud af denne mængde, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave 24 i stedet, hvis du vil have dem lidt større.
Opskrift på kanelboller
Ingredienser
- 3,5 deciliter vand - lunkent
- 25 gram gær
- 1 stk æg
- 600 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 10 gram salt
- 100 gram smør
Til pensling og pynt
- 1 stk æg
- 1 spsk mælk
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk kanel - med top
Sådan gør du
- Lunkent vand hældes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud.Et æg røres ud i vandet.
- Hvedemel kommes i på én gang, og der tilsættes også sukker og salt.
- Ælt dejen godt igennem ved lav hastighed, og den er lidt sej, indtil smørret kommes i.
- Og her skal du bruge meget blødt smør, så det nemt røres ind i dejen. Ikke smeltet smør, men blødt. Blødgør det eventuelt i mikroovnen uden, at det smelter for meget.
- Kom det bløde smør i dejen og ælt nu igennem ved middel hastighed i otte minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og fold den let sammen. Lægges tilbage i skålen og overdækkes med husholdningsfilm.
- Hæver i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud på bordet, og del i to lige store stykker, som hver igen deles i 16 lige store dele.
- Tril til boller og stil på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, hvor du kan have 16 kanelboller på hver.
- Pensl med sammenpisket æg og mælk, og drys med rørsukker og kanel.
- Lav et klip i hver bolle med en saks (se billedet herunder). Lad kanelbollerne hæve i yderligere 30 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.
Næringsindhold
Tip
De færdigbagte kanelboller køles af på en rist, inden de nydes enten, som de er eller med en god smør.
Se også andre bolle-opskrifter her:
Grundopskrift på en god bolledej

Comments
No Comments