Hjemmelavet marcipan med kun tre ingredienser, så bliver det altså ikke lettere eller bedre. Her er opskriften på verdens bedste marcipan.
Hjemmelavet marcipan med kun tre ingredienser er helt klart en del af min nye juletradition. Det er bare så lækkert.
Marcipan, juletræer og sne er nogle af de elementer, jeg forbinder allermest med julen. Men det er ikke kun julen, som disse tre ting har til fælles.
Det, de har til fælles, er også, at ingen af dem er noget, som jeg kan skaffe her i Indien, hvor jeg bor. Dog lærer man at finde alternativer: sne er blevet til sol og juletræer til palmer.
Men når det kommer til marcipan, som jeg altid bare har købt og aldrig skænket tanken om at lave det selv, så vil jeg sige, at dette er den bedste opgradering fra købemarcipan.
At lave hjemmelavet marcipan er faktisk virkelig nemt, og så smager det bare hundrede gange bedre. Det er helt sikkert en opskrift, som jeg forsat vil bruge hele året og ikke kun til jul.
Noget, som gør marcipanen superlækker, er, at jeg selv kender til alle ingredienserne og dermed undgår tilsætningsstoffer og abrikoskerner, som oftest bruges som et billigt alternativ til mandler.
Opskrift på hjemmelavet marcipan
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Start med at smutte mandlerne. Put mandlerne i en skål og hæld kogende vand ud over dem, så vandet dækker alle mandlerne, lad dem stå i cirka fem minutter. Hæld nu det kogende vand fra og skyl mandlerne med koldt vand, så de køles ned.
- Nu kan du let fjerne skindet fra mandlerne. Fjern skindet fra alle mandlerne og sæt dem til side.
- I en gryde tilsættes en dl vand og en dl sukker. Lad det koge sammen, indtil alt sukkeret er opløst. Tag siruppen af varmen og lad det køle af til stuetemperatur.
- Kom mandlerne i en blender eller food processor og hak dem i cirka fem minutter eller indtil konsistensen bliver til en form for mel.
- Tilsæt en spiseske sukkersirup ad gangen og blend det hele sammen. Mærk på marcipanen undervejs, om der skal mere eller mindre af siruppen i. Den skal være fugtig uden at klistre.
- Nu kan du forme din marcipan, og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Se vores opskrifter på konfekt, hvor du kan bruge det hjemmelavet marcipan: