Hjemmelavet marcipanbrød smager bare bedst. Her får du opskriften på tre forskellige med hver sit fyld: lakrids, cognac og kokos.
Hjemmelavet marcipanbrød smager bare bedst. Og så kan man komme lige præcis den smag i, som man ønsker.
Her har vi lavet tre forskellige slags marcipanbrød med ren marcipan og mørk chokolade.
Det er ingen sag at ælte de forskellige smagsgivere som cognac, lakridspulver og kokos ind i marcipanen.
Det vanskelige kan være at arbejde med smeltet chokolade, men hvad gør det, at man får chokoladefingre, hvis resultatet bliver lækkert.
Se flere konfektopskrifter her:
Opskrift på hjemmelavet marcipanbrød
Ingredienser
- 300 gram marcipan
- 200 gram mørk chokolade
- 1 tsk cognac
- 2 tsk lakridspulver
- 1 spsk kokosmel
- guldstøv
Sådan gør du
- Del marcipanen i tre dele.
- Ælt cognac ind i den ene del, lakrids i den anden og kokos i den tredje. Jeg bruger hænderne.
- Rul dem ud til 1,5 cm. tykkelse og skær marcipanen i stave eller form dem som de marcipanbrød, man køber.
- Temper chokoladen således: Over et vandbad smelter du to tredjedel chokolade. Når den er smeltet hælder du resten i og rører rundt, så den sidste tredjedel også smelter.
- Lad chokoladen køle lidt ned, før du hælder den over marcipanbrødene.
- Placer marcipanen på en rist og hæld den smeltede chokolade hen over. Du kan også stikke en gaffel i bunden af dem og dyppe dem i chokoladen.
- Drys med guld- og kobberstøv eller anden pynt. Sæt dem i køleskabet et par timer.
Sådan tempererer du chokolade i mikroovnen
Du kan sagtens temperere chokoladen til hjemmelavet marcipanbrød i mikroovnen. Her skal du også kun smelte to tredjedele og røre den sidste tredjedel i massen, når chokoladen er stivnet.
Kom skålen med chokolade i ovnen, sæt den på 20 sekunder, tag skålen ud og rør rundt, sæt den i ovnen igen i 20 sekunder, tag den ud og rør.
Gentag, til du har smeltet al chokoladen.

Comments
No Comments