Kartoffelmos med kødsovs er en både nem og hurtig ret til aftensmad. Det er god familiemad, som både børn og voksne elsker. Klar på 30 min.
Prøv kartoffelmos med kødsovs, for denne nemme og hurtige ret kan meget hurtigt blive en ny livret hjemme hos dig.
Retten er meget nem at lave, og den er klar på en halv times tid.
Samtidig indeholder den ikke frygtelig mange ingredienser, og de fleste har du nok allerede i køkkenet.
Opskriften er beregnet som en hovedret/aftensmad til fire personer. Rester sættes hurtigt på køl og opvarmes næste dag.
Kødsovsen kan også fryses ned.
Opskrift på kartoffelmos med kødsovs
Kartoffelmos med kødsovs
Ingredienser
Til mos
- 1 kilo kartofler - skrællet og skåret i tern
- 60 gram smør
- salt og friskkværnet peber
Kødsovs
- 250 gram bacon - i tern
- 400 gram hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 stort rødløg - eller alm. løg, finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 3 gulerødder - i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter bouillon - evt. okse
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 3 spiseskefulde HP sauce - eller engelsk sauce
- 1 potte persille - finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - saften af en halv citron
Sådan gør du
- Start med kartoffelmosen. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern, som derefter kommes i en gryde. Fyld koldt vand på det så det lige dækker kartoflerne.
- Koges uden salt i cirka 15 minutter - eller indtil kartoflerne er kogt helt møre.
- Mos derefter kartoflerne sammen med smør i tern, og smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt eventuelt en sjat mælk, hvis du ønsker mosen lidt lettere i konsistensen.
- Imens kartoflerne koger svitser du bacontern i en stegegryde, så de er næsten sprøde. Tages op og lægges til side.
- Brun derefter det hakkede oksekød grundigt i gryden med baconfedtet, og kom så hakket løg og hvidløg ved. Lad det sautere et minuts tid.
- Så kommes gulerødder i sammen med hakkede tomater, tomatpasta, bouillon, oregano og HP sauce. Kom mere vand eller bouillon i, hvis du ønsker mere/tyndere kødsovs. Tilsæt også de stegte bacontern.
- Lad nu kødsovsen simre i cirka 15 minutter.
- Lige inden servering smages til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. mere HP sauce. Finthakket persille vendes i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Kartoffelmos med kødsovs serveres straks - gerne pyntes med lidt hakket persille.
Kan nydes som den - eller spises med en lækker salat til. Eventuelt en spidskålssalat.
Se også disse lækre opskrifter:
Susanne
- har lige lavet en portion, det var da en god time undervejs. Helt almindelig gammeldags millionbøf, som jeg ser det på billedet. Smagte vidunderligt 😋
Hanne Nielsen
Tak så gjorde jeg det rigtigt - jeg var igang med retten, da jeg opdagede fejlen (:-). Og ja det var dejlig aftensmad (:-), som jeg helt sikkert vil lave igen.
Hanne Nielsen
Og hvornår kommer du så baconternene tilbage i gryden ?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Undskyld - det smuttede - nu er den rettet til 🙂
God fornøjelse - det er en skøn ret.
De bedste hilsner
Holger