Her er min opskrift på en kålsalat, der laves med grønkål og rødkål. Det er en sund og mættende salat med kål, pinjekerner, appelsin og æble. Meget nem.
Denne kålsalat er fyldt med vitaminer fra blandt andet grønkål og rødkål, og det er en salat alle kan lide.
Kålen snittes og blødgøres, inden den vendes med de øvrige ingredienser, og det er lækker salat som tilbehør til mange retter med kød.
Bryder du dig ikke om appelsin i salaten, kan du bare undlade den.
Opskriften på kålsalat er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kålsalat
200 gram grønkål
200 gram rødkål
1 teske sukker
1 teske salt
1 økologisk citron
30 gram pinjekerner
30 gram tørrede tranebær
1 appelsin
1 æble
4 spiseskefulde olivenolie
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Både grønkål og rødkål snittes helt fint. Kommes i en skål eller dørslag, og vendes med en teskefuld sukker, en teskefuld salt og lidt friskpresset citronsaft. Lad det stå en halv time, men vend det rundt et par gange undervejs. Det blødgør kålen.
- Pinjekerner ristes hurtigt på en meget varm pande og tages til side.
- Appelsin skæres i mindre tern og det samme gør du med æblet.
- Kom nu grønkål, rødkål og pinjekerner sammen med appelsin, æble og tørrede tranebær. og vend din kålsalat godt rundt sammen med olivenolie og lidt friskkværnet peber.
Fordel den færdige kålsalat i et fad eller salatskål, og servér straks.
Kålsalaten er som sagt både sund og meget nærende, og du kan bruge den som nemt tilbehør til stegt kylling, skiver af kold skinke eller hamburgerryg - eller hvad du synes.
Se også mine opskrifter på:
Grønkålssalat med æble og pære
Din vurdering
-
Kålsalat