Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
Andebryst i ovn er en lækker og nem måde at stege andekødet på, og du er altid sikker på et godt resultat.
Ved at ovnstege andebrystfileterne bliver kødet både saftigt og mørt, og så smager and altså godt.
Her i denne opskrift starter vi med at brune andebrystfileterne på panden, og det skal være en kold pande.
Dermed smeltes andefedtet langsomt - og skindet på andebrystet bliver mere sprødt. Du kan se mere i min video med fremgangsmåde til at stege andebryst på.
Indhold
- Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
- Andebryst i ovn - nem opskrift
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Servering
- Hvilken kernetemperatur skal andebryst have?
- Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)
- Honningglaseret andebryststeg
- Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
- Hurtig andesauce
- Langtidsstegt and - nem opskrift
- Confiterede andelår
- FAQ
- Kommentarer

Andebryst i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 2 andebryst - fileter, gerne berberi and
- salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt
Fremgangsmåde
- Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
- Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber, læg dem på en kold pande og tænd på høj varme. På den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super sprødt. Det er et godt tip.
- Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
- Andebryst i ovn steges ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Personligt foretrækker jeg andebrystfileterne rosa, men uden at være rå.
- Tag de færdigstegte andebrystfileter ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter, inden de skæres i skiver.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Stegt andebryst i ovn skæres som sagt i skiver og serveres straks.
Tilbehør er typisk den klassiske andesovs, de sukkerbrunede kartofler og en lækker rødkålssalat.
Hvilken kernetemperatur skal andebryst have?
Ønsket resultat | Temperatur | Beskrivelse |
---|---|---|
Rosa | 58–60°C | Saftigt og klassisk resultat |
Medium | 62–65°C | Stadig saftigt, lidt mere gennemstegt |
Gennemstegt | 68–70°C | Tørt – frarådes til andebryst |
Flere inspirerende opskrifter:
Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)
Honningglaseret andebryststeg
Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Hurtig andesauce
Langtidsstegt and - nem opskrift
Confiterede andelår
FAQ
Ja, det kan du sagtens:
Køl ned hurtigt og opbevar max. i 2–3 dage i køleskab.
Opvarm forsigtigt (helst i ovn ved lav varme, 100–120°C).
Undgå mikroovn, da det gør kødet tørt.
Andebryst er det kødfulde stykke fra andens bryst. Det er mørkt, smagfuldt kød med et fedtholdigt skind, der bliver lækkert sprødt ved korrekt tilberedning. Ofte brugt til både julemiddag og mere moderne retter året rundt.
Ja, for det smelter fedtet og giver sprødt skind. Samtidg får andekødet en bybere smag og det forkorter stegetiden i ovnen.
Klassisk: Salt og peber.
Ekstra smag: Appelsinskal, timian, rosmarin, hvidløg.
Marinade-forslag: Soja, honning, balsamico, appelsinjuice.
Nej, andet fedt er ikke nødvendigt, da skindet afgiver rigeligt fedt selv.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Tove Pieruk Christensen
Det er så lækkert alt det du laver👍
Finn
Nybegynder
Irene Asgaard
Utrolig lækker og mør👍
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Irene - ja, bedre andebryst får man ikke 🙂
Alt det bedste
Holger
Else Ravnskjær
Hej Holger. Ved ikke rigtig om du har modtaget mit spørgsmål. Kan jeg stege brysterne på panden og så lade dem ligge en time inden de kommer i ovnen?
Meget glad for dine opskrifter.
Else Ravnskjær
Holger Rørby Madsen
Hej Else
Jo, jeg har set den nu 🙂 Men svarer lige her: Jo, det kan du sådan set godt, men jeg ville ikke gøre det. Du risikerer nemt, at andekødet bliver mere tørt.
Og tak for ordene - det glæder mig.
Alt det bedste
Holger
Michelle
Hvor store er dine ande stykker? Mine er knap 200g, så tænker de er mindre end dine, og skal vel så have kortere tid i ovnen, men hvor lang tid?? Håber du kan hjælpe.
Holger Rørby Madsen
Hej Michelle
Relevant spørgsmål 🙂 Jeg mener omkring 300 gram stykket, så du skal bare give dine andebrystfileter lidt kortere tid. Jeg vil tro 17-18 minutter til nok.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger