Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
Andebryst i ovn er en lækker og nem måde at stege andekødet på, og du er altid sikker på et godt resultat.
Ved at ovnstege andebrystfileterne bliver kødet både saftigt og mørt, og så smager and altså godt.
Her i denne opskrift starter vi med at brune andebrystfileterne på panden, og det skal være en kold pande.
Dermed smeltes andefedtet langsomt - og skindet på andebrystet bliver mere sprødt. Du kan se mere i min video med fremgangsmåde til at stege andebryst på.
Opskrift på andebryst i ovn
Ingredienser
- 2 stk. andebryst fileter, gerne berberi and
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
- Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber, læg dem på en kold pande og tænd på høj varme. På den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super sprødt. Det er et godt tip.
- Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
- Andebryst i ovn steges ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Personligt foretrækker jeg andebrystfileterne rosa, men uden at være rå.
- Tag de færdigstegte andebrystfileter ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter, inden de skæres i skiver.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Stegt andebryst i ovn skæres som sagt i skiver og serveres straks.
Tilbehør er typisk den klassiske andesovs, de sukkerbrunede kartofler og en lækker rødkålssalat.
Se også disse opskrifter:
Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Andebryst på grill eller pande - opskrift med stegetid og kernetemperatur
Hej Holger. Ved ikke rigtig om du har modtaget mit spørgsmål. Kan jeg stege brysterne på panden og så lade dem ligge en time inden de kommer i ovnen?
Meget glad for dine opskrifter.
Else Ravnskjær
Hej Else
Jo, jeg har set den nu 🙂 Men svarer lige her: Jo, det kan du sådan set godt, men jeg ville ikke gøre det. Du risikerer nemt, at andekødet bliver mere tørt.
Og tak for ordene - det glæder mig.
Alt det bedste
Holger
Utrolig lækker og mør👍
Mange tak, Irene - ja, bedre andebryst får man ikke 🙂
Alt det bedste
Holger