Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Du kan sagtens lave en hurtig andesauce, der samtidig også er særdeles velsmagende til andestegen.
Her kan du se hvordan du laver den nemme andesovs som en opbagt sovs med andefond, der så tilsættes lidt fløde og smages til.
I denne opskrift har jeg anvendt lidt gastrik, som jeg synes skal til. For det giver altså en andesauce en dybere og mere fyldig smag.
Du kan også blot tilsætte en smule eddike og lidt sukker til sovsen.
Opskriften giver andesauce til mindst fire personer.
Her kan du i øvrigt se hvordan du nemt og hurtigt laver en gastrik med blot to ingredienser.
Opskrift på hurtig andesauce
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter vand
- 3 spiseskefulde andefond koncentreret
- 1 deciliter fløde
- 1-2 spiseskefulde gastrik
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave din andefond. Kog fire deciliter vand op og tilsæt en passende mængde koncentreret andefond. Jeg plejer at anvende cirka tre spiseskefulde koncentreret andefond til denne sovs, men smag dig frem. Måske vil du bruge lidt mere eller lidt mindre.
- I en anden gryde smeltes to store spiseskefulde smør, og derefter piskes et par spiseskefulde hvedemel i.
- Pisk derefter gradvist din andefond i.
- Tilsæt så fløden og lad det simre i fem minutter, så du får kogt melsmagen ud af din andesauce.
- Smag andesaucen til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber. Er sovsen for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere vand eller fløde.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Nu er der en hurtig andesauce lige klar til servering.
Hvis du ønsker andesovsen mere mørk i farven, kan der selvfølgelig tilsættes lidt sovsekulør.
Herunder kan du i øvrigt se den korrekte stegetid på and, plus de gode tips og råd til andestegen.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Bliver sovsen stadig god hvis man ikke tilsætter gastrik?
Eller kan man evt. tilsætte noget det ikke kræver så meget arbejde?
Hej Emma
Du kan sagtens lave den gode andesovs uden gastrik. Smag den til med lidt eddike og sukker. Det er skam rigtig fint også 🙂
Bedste hilsner
Holger
Tak for denne nemme opskrift !😋 Alligevel synes jeg, at der lige mangler vægten af andebryst - især når der er angivet 200 grader i 20-30 minutter, - jeg har også haft held med 150 grader i 90 min med andebryst omkring 300 g.