Se hvordan du laver en kogt hamburgerryg med grønlangkål som retten skal laves. God til nytårsaften - eller når du har lyst til denne klassiker.
Hamburgerryg med grønlangkål er yndet spise i mange danske hjem nytårsaften, men den kan selvfølgelig også nydes på andre tider af året.
Her er opskriften på en velkogt hamburgerryg og en velsmagende grønlangkål. Det er faktisk ret nemt at lave.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til hamburgerryg med grønlangkål
1 kilo hamburgerryg
1 løg
1 stor gulerod
3 laurbærblade
Til grønlangkål anvender du
300 gram frisk grønkål
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter kogevand fra hamburgerryg
2 deciliter mælk
Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
- Fjern net eller plastik om hamburgerryggen og læg den i en gryde. Hæld vand på så det dækker.
- Hak løg og gulerod groft, og kom dem i gryden sammen med laurbærblade.
- Kog op, skru lidt ned, og lad nu din hamburgerryg småkoge i 35-40 minutter.
- Lad derefter hamburgerryggen hvile i kogevandet i 10 minutter.
- Tag den op, og hæld et par deciliter af kogevandet gennem en sigte og i en skål. Kassér resten.
- Pluk de friske grønkålsblade fri af stokken, og kog dem i 4-5 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra, og kålen køle lidt af.
- Smelt smør i en gryde, og når det er brust af kommes hvedemel ved. Pisk rundt.
- Pisk så to deciliter kogevand fra hamburgerryg ind i sovsen, og derefter mælk til den har den rette konsistens. Du skal nok bruge et par deciliter mælk.
- Klem vandet af den letkogte grønkål, og hak den let med en skarp kniv, så du ikke får store stykker grønkål i grønlangkålen.
- Kom grønkålen ned i sovsen, og lad det småkoge i fem minutter.
- Smag til med salt og hvid peber.
Servér hamburgerryg med grønkål sammen med brunede kartofler.
Retten er en klassiker mange steder nytårsaften, og den smager da også fantastisk godt.
Har du en rest hamburgerryg tilbage, er den fremragende som pålæg dagen efter. Eller anvend den til en biksemad.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Hamburgerryg med grønlangkål
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments