Her får du en nem og god opskrift på bløde gulerods- og solsikkeboller. Bollerne er som sagt lette at lave, og de bliver luftige og bløde. Giver 10 stk.
En lækker opskrift på gulerods- og solsikkeboller, som også er egnet til at fryse ned.
Opskriften giver 10 bløde boller, og det passer fint til en enkelt bageplade.
Se i øvrigt også her hvordan du nemmest fjerner en klistret dej.
Opskrift på gulerods- og solsikkeboller
Gulerods- og solsikkeboller (opskrift på 10 stk.)
Ingredienser
- 50 g gær
- 2½ dl mælk
- 1 æg
- ½ dl olie - jeg brugte rapsolie
- 500 g mel - måske lidt mere
- 18 g sukker
- 5 g salt
- 75 g gulerod - revet
- 25 g solsikkekerner
Sådan gør du
- Mælken lunes og gæren røres ud i det lunkne mælk.
- Tilsæt olie, æg og sukker, rør det hele sammen.
- Tilsæt halvdelen af melet og derefter salt, gulerod og solsikkekerner.
- Rør og ælt resten af melet i, dejen skal være let klistret, for meget mel gør bollerne tørre.
- Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter.
- Form til 10 store boller, som efterhæver i 15 minutter. Dejen er lidt klistret (og det skal den være), så kom mel på hænderne for at undgå, at dejen hænger for meget fast. Dejen er nok lidt besværlig at arbejde med, men det er hele besværet værd!
- Nu skal dine gulerods- og solsikkeboller pensles med mælk.
- Bag dem så ved 180 grader i ca. 15-17 minutter.
Minna Dahl
Meget gode boller kan kun andbefale