Se hvordan du laver en grillet Gateau Marcel, der er en blødende chokoladekage. Her med en hjemmelavet solbærkompot til den søde kage.
En grillet Gateau Marcel kan laves både i gasgrill og kuglegrill, og i bagetiden er 15 minutter ved 180 grader ved indirekte varme.
Brug en lille alubakke, som beklædes med bagepapir.
Kagen rækker fint til seks personer.
Ingredienser til grillet Gateau Marcel
75 gram rørsukker
80 gram mørk chokolade med en kakaoprocent på 70
75 gram smør
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
+ 1 spiseskefulde kakaopulver til pynt
Til solbærkompot bruger du
150 gram friske solbær
1 deciliter vand
2 teskefulde vaniljesukker
2 spiseskefulde rørsukker
Fremgangsmåde
- Lav først din solbærkompot. Kog vand, rørsukker og vaniljesukker op, og tilsæt solbær.
- Skru ned for varmen, og lad nu nu solbær kompotten simre i 10 minutter. Stil gryden til side, og lad kompotten køle af.
- Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i en tykbundet kasserolle sammen med rørsukker og smør. Lad det smelte under omrøring ved svag varme, og kom det derefter i en skål.
- Tilsæt de pasteuriserede æggeblommer, og pisk det sammen,
- I en anden skål pisker du æggehviderne stive, hvorefter de vendes i dejen med forsigtighed, så du ikke slår luft ud af dejen.
- Find en lille alubakke frem, og beklæd den med et stykke bagepapir.
- Fordel dejen i formen, så bagepapiret holdes på plads. Bagepapiret gør det nemt at få chokoladekagen op af formen efter bagning i grillen.
- Tænd grillen ved indirekte varme. Jeg har her grillet Gateau Marcel i min Weber Q3200 gasgrill, hvor den inderste brænder er slukket, og hvor varmen holdes på cirka 180 grader.
- Stil formen med chokoladekagen midt i grillen, og her skal den have cirka 15 minutter. Kagen må ikke blive gennembagt, da den skal være blød og lidt rå i midten.
- Tag Gateau Marcel kagen ud af grillen efter et kvarter, og lad den køle af i fem minutter, hvor den falder sammen. Og det skal den gøre.
- Drys så sigtet kakao over den.
- Tag den op af formen, buk bagepapiret til side i siderne, og del kagen i seks stykker.
Anret dem på en desserttallerken sammen med lidt solbærkompot. Bedre dessert fåes ikke - og så er den endda grillet.
Se også mine opskrifter på:
Klassisk Gateau Marcel chokoladekage