Toscakage kender du måske fra bageren, men toscakagen er meget nem at bage derhjemme. Her er den med mandler. Klassisk bagerkage fra mormors tid.
Opskriften giver en toscakage.
Ingredienser til toscakage
75 gram blødt smør
75 gram økologisk rørsukker
1 stort æg
1 teskefuld vaniljesukker
2 teskefulde bagepulver
200 gram hvedemel
1 deciliter mælk
Til fyld på kagen bruger du
75 gram smør
75 gram økologisk rørsukker
75 gram mandelsplitter
1 spiseskefuld lys sirup
+ 1 teskefuld vaniljesukker til drysning
Fremgangsmåde
- Kom det bløde smør i en skål sammen med rørsukker, og rør det godt ud. Rør derefter ægget ind i dejen.
- Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og rør derefter gradvist hvedemel og mælk i dejen.
- Smør en springform grundigt, og hæld dejen i.
- Stil toscatærten ind i ovnen ved 190 grader varmluft, hvor den skal bages i cirka 30 minutter.
- Imens laver du fyldet til den lækre toscatærte: Smør, rørsukker, mandelsplitter og lys sirup kommes i en kasserolle, og varmes op. Det skal blot lige koge.
- Tag kagen ud af ovnen efter de 30 minutter, og skru varmen op til 230 grader varmluft.
- Hæld fyldet over kagen, og fordel den godt.
- Stil kagen tilbage i ovnen, hvor den nu skal bages færdig i 7-9 minutter. Når fyldet er boblet op og har fået lidt farve, tager du kagen ud.
Drys din toscatærte med lidt vaniljesukker, og lad den så stå og køle lidt af inden servering til en god kop kaffe.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.