• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pæretærte - nem opskrift på klassisk tærte med pære

Pæretærte - nem opskrift på klassisk tærte med pære

pæretærte lavet med mørdej og halve pærer
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 25. juni 2020

Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave.

Jeg elsker en klassisk pæretærte med halve pærer, og det skyldes den lækre kombination af saftige pærer og den sprøde mørdej.

Samtidig er en tærte med pærer nem at lave, og den holder sig fint i et par dage eller tre.

Jeg bruger syltede pærer på dåse, men du kan altså anvende friske pærer. Læs mere om pærer her.

Opskriften er beregnet til seks personer, og der anvendes halve pærer, som enten altså kan være syltede eller friske.

Indhold
  • Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave.
  • Pæretærte
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Arbejdet med mørdej
  • Svampet pærekage
  • Pærecrumble
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Pærekompot
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Rabarbercrumble
  • FAQ
  • Kommentarer
pæretærte lavet med mørdej og halve pærer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pæretærte

4.78 fra 35 stemmer
Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 590
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - koldt
  • 300 g hvedemel
  • 125 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 1 æg
Fyld
  • 150 g kagecreme - se opskrift i linket - eller brug et pulverbrev
  • 3 pærer - gerne Conference
  • 25 g marcipan - revet
  • 20 g mørk chokolade - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med mørdejen, hvor koldt smør smuldres sammen med hvedemel. Ælt derefter hurtigt flormelis og vaniljesukker i, hvorefter dejen nemt samles med æg. Du kan med fordel lave din mørdej på røremaskine med påmonteret spartel. Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord, saml den og stil på køl i minimum 30 minutter.
  2. Lav kagecreme som anvist i linket - eller anvend en købecreme. Det første er det bedste.
  3. Pærer skrælles og halveres. Fjern evt. kernehuset, ligesom stilk og bund også kasseres.
  4. Tag mørdejen ud af køleskabet og ælt den lynhurtigt igennem.
  5. Find en tærteform med en diameter på ca. 23 centimeter frem. Smør den.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Rul mørdej ud i cirka 4 millimeters tykkelse, og den ska være en smule større end de 23 centimeter i diameter, da dejen også skal nå op af kanten. HUSK: Når du arbejder med mørdej er det vigtigt, at du hele tiden har rigeligt med mel på bordet og ovenpå mørdejen, når den rulles ud.
  8. Læg forsigtigt mørdejen til din gammeldags pæretærte ned i tærteformen, så den når op langs kanten. Fjern overskydende mørdej.
  9. Cremen fordeles jævnt på bunden, riv marcipan på, og de halve pærer lægges på med spidsen ind mod midten. Riv så mørk chokolade over pærerne.
  10. Rul et lag mørdej mere ud, og nu så det kan lægges på som læg på den gammeldags pæretærte. Tryk den forsigtigt til uden at ødelægge mørdejen. Mørdej går nemt i stykker, så gør det med stor forsigtighed.
  11. Pensl med vand og drys med sukker, hvorefter pæretærten bages ved 200 grader over- og undervarme i cirka 35 minutter. Måske et par minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 590kcalKulhydrater: 76gProtein: 7gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 99mgNatrium: 228mgKalium: 199mgKostfibre: 4gSukker: 32gVitamin A: 896IUVitamin C: 4mgCalcium: 30mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte gammeldags pæretærte tages ud af ovnen, og her skal den lige køles af inden den spises. Den må dog fortsat gerne være lun.

Nydes med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Arbejdet med mørdej

Pæretærten er nem at lave, også selvom mørdej kan være drilsk at arbejde med.

Et godt trick er dog. at du altid har rigeligt med mel under og over mørdejen, når du skal rulle den ud. Så er det faktisk ret nemt.

Og et andet godt tip er, at du ruller mørdejen forsigtigt om en rullepind eller kagerulle, når du skal flytte mørdejen over i formen. Så er den nemmere at styre.

Flere inspirerende opskrifter:

Svampet pærekage

4.5 fra 54 stemmer
Her du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og den er med lidt kanel og chokolade.
Gå til opskrift
billede med pærekage

Pærecrumble

4.3 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.
Gå til opskrift
billede med pærecrumble

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

Pærekompot

5 fra 4 stemmer
Pærekompot er pærelet at lave. Kompotten smager skønt til morgenmad på havregrød og yoghurt, og kan også bruges til desserter samt ost.
Gå til opskrift
Pærekompot

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

FAQ

Kan man fryse pæretærte?

Pæretærten er en af de kager, som du kan fryse. Så den er altså fryseegnet.

Hvilke pærer er bedst til pæretærte?

Hvilke pærer skal man bruge i pæretærten? Er det friske pærer, syltede pærer på dåse (dåsepærer) eller skal man selv sylte dem? Svaret er, at du kan bruge hvad du synes. Jeg foretrækker de friske pærer, da jeg synes det giver den bedste pærekage. Men du kan også sagtens anvende dåsepærer - både de købte og hjemmesyltede. Men som sagt synes jeg friske pærer er bedst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lonnie Nielsen

    oktober 02, 2024 at 6:14 pm

    dejlige og nemme opskriter TAK

    Svar
  2. June Lundgren

    november 04, 2022 at 10:44 am

    Bagetid og temperatur på opskriften til tærte med mørdej ?

    Svar
  3. Johanne Broch

    september 11, 2022 at 4:15 pm

    Hej, jeg har benyttet/støttet mig til mange af dine opskrifter, men har nu et spørgsmål, kan jeg fryse pæretærten, rå, og så tage den op af fryseren den dag jeg skal servere den og så bage den, skal den tø op først, Venlig hilsen, Johanne.

    Svar
  4. Charlotte

    marts 14, 2021 at 11:37 am

    Den har jeg nok ca. Bagt 300 gange...😋
    Charlotte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2021 at 6:15 am

      Hej Charlotte
      Det er skønt at høre - jeg holder også meget af denne pæretærte. Og så er den jo nem at lave.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Henriette

    marts 14, 2021 at 11:36 am

    De blev gode, de pæretærter. Kan varmt anbefales

    Svar
  6. Heidi

    marts 14, 2021 at 11:35 am

    Jeg vil tro jeg også kan lide den Kage😁😍

    Svar
  7. Marie

    marts 14, 2021 at 11:35 am

    Mmm elsker pæretærte med creme fraishe 😛

    Svar
  8. Monika

    marts 14, 2021 at 11:34 am

    Ja den har vi spist en del gange😊

    Svar
  9. Najaaraq

    marts 14, 2021 at 11:34 am

    Også her, har haft opskriften i mange år 😊

    Svar
  10. Lotte

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Den må vi prøve at lave , i sommerhuset 😋🤗💋 når vi har en hygge weekend. 🥰

    Svar
  11. Lis

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Mums😋😋

    Svar
  12. Benita

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Bliver den også god hvis man køber færdig lavet mørdej 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required