En rigtig god opskrift på farsbrød i ovn, der samtidig giver dig en dejlig sovs. Farsbrødet steges i stegeso, og det smager himmelsk godt!
Farsbrød i ovn er en af de meget populære familieretter, som både børn og voksne sætter pris på, og er det lavet i en stegeso.
Retten er nem at lave, og selvom den tager noget tid i ovnen, så passer farsbrødet sig selv imens.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på farsbrød i ovn
Ingredienser
- 400 gram hakket svine- og kalvekød
- 2 pasteuriserede æg
- 2 spiseskefulde rasp
- 1 teske salt
- 1 teskefuld løgpulver eller et meget finthakket lille løg
- friskkværnet peber
- Lidt hvedemel
Til sovs
- 1 lille løg finthakket
- 2 stængler bladselleri finthakkede
- 2 gulerødder finthakkede
- 3 deciliter hønsebouillon eller hønsefond
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave farsbrødet. Kom det hakkede svine- og kalvekød i en skål, og tilsæt salt. Rør farsen sammen.
- Tilsæt så æg, rasp, løgpulver og friskkværnet peber, og rør farsen godt igennem.
- Form til et farsbrød på et skærebræt, og drys lidt mel over det. Kom lidt mel på skærebrættet, og sørg nu for at farsbrødet bliver rullet i lidt hvedemel hele vejen rundt. Læg det til side.
- Smelt en god klat smør på en pande ved en god varme, og svits nu løg, gulerødder og bladselleri i fem minutter.
- Hæld hønsebouillon ved og tilsæt også tomatpasta. Smag til med salt (ikke for meget, da bouillon eller fond er meget saltet i forvejen) og peber, og lad det småkoge i yderligere fem minutter.
- Hæld det så i en stegeso, og kom en ny klat smør på panden. Skru op til en god varme.
- Når smørret er smeltet, lægger du forsigtigt farsbrødet på panden, og nu skal det brunes godt på alle sider.
- Læg det så i stegesoen, og stil den i en kold ovn og skru op på 150 grader over og undervarme.
- Her skal den steges i cirka tre timer.
- Det ovnbagte farsbrød serveres med ristede aspargeskartofler og broccoli. Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.
- Du skal ikke si sovsen, men servere den med de udkogte gulerødder og bladselleri i. Den kan dog eventuelt blendes.
Næringsindhold
Tips
Farsbrød i stegeso serveres eventuelt med råstegte kartofler og dampet broccoli. Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.
Du skal ikke si sovsen, men servere den med de udkogte gulerødder og bladselleri i. Den kan dog eventuelt blendes.
Ekstra tip: Vil du gøre aftensmaden endnu nemmere, kan du blot komme små kartofler i kvarte ned i stegesoen, og lad dem stege med. Så er der klar samtidig med farsbrødet.
Hurtigere udgave
Du kan også lave en hurtigere version af farsbrødet. Her følges opskriften, men steges i stedet i et ildfast fad ved 200 grader over- og undervarme, hvor farsbrødet skal have ca. 45-50 minutter.
Tilfør om nødvendigt lidt ekstra bouillon undervejs.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments