Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
Jeg elsker durumboller. De lækre italienske boller, der både er lette og luftige, men som samtidig også har noget fyldig og en vidunderlig smag.
Durumbollerne er gode til morgenbordet, men du kan også skære dem over og anvende dem til en lækker sandwich.
Du kan endda også bruge dem som fødselsdagsboller, så der er tale om en god og nem allround-bolle.
Opskriften giver 12 durumboller, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store du ønsker dem.
Jeg synes durumbollerne bør have en vis størrelse, men du kan sagtens også lave lidt flere og dermed lidt mindre durumboller af denne portion.
Se også disse opskrifter:
Durumbrød - opskrift på lækkert italiensk brød
Hjemmebagte durumbrød med sprød skorpe
Opskrift på durumboller
Durumboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 500 g vand - lunkent
- 500 g durum mel
- 150 g manitoba hvedemel
- 10 g bageenzymer - kan udelades
- 12 g salt
Fremgangsmåde
- Lunkent vand vejes af og kommes i skålen til røremaskine. Smuldr gæren i, og rør det ud med en ske.
- Sæt skålen fast på røremaskinen, og monter dejkrogen på maskinen.
- Durummel, manitoba mel, bageenzymer og salt vejes af i en skål. Bageenzymer kan som sagt udelades, og får stadig gode og luftige durumboller.
- Tilsæt gradvist melblandingen i dejen, og ælt til sidst i mindst 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på bordet, hvor den strækkes aflang og foldes sammen.
- Lægges tilbage i skålen, luk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 15 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag dejen op, og den skal ikke æltes nu. Del i 12 lige store durumboller, som sættes på bagepladen. Drys bollerne med lidt durum mel, og læg en dyb bradepande eller bageplade ovenpå.
- Lad durumbollerne efterhæve i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader over- og undervarme.
- Bag dine durumboller i cirka 12 minutter - eller indtil de er færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte durumboller afkøles på en rist, hvorefter de er klar til brug.
Se her hvad bageenzymer gør for dit brød og hvor du kan købe det.
Vild med at bage? Så kast dig over mine opskrifter på hjemmebagt focaccia, det lækre ciabattabrød med store huller og pitabrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Flemming
Hej
Skal der ligge en plade oven på bollerne når de skal hæve jf. pkt 8?
Mvh
Flemming
Hanne Nielsen
Der er da alt for lidt mel i dejen. 500g +150g . Det kan ik være rigtigt eller hva
Charlotte Vinkel Nielsen
Kan man forme dejen til flutes?
Caja Jensen
Har bagt dine durum boller, er så lækre. Kan jeg putte mindre gær i og lade dem stå på køl natten over.
Vh Caja
Holger Rørby Madsen
Hej Caja
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Jo, du kan sagtens langtidshæve durumbollerne ved at bruge lidt mindre gær. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Caja Jensen
Tusind tak 😊
Christina Elgaard
Helt perfekt . Som tidligere skrevet af Gabriella Cæsaren gjord jeg den fremgangsmåde hun beskriver jeg kom meget lidt mel på boret virkelig lidt og bollerne blev helt perfekte . Da jeg skulle folde dejen de gange og ja det virkede tak for tips
Helle
Jeg måtte bruge 200 gr. mel mere end der er angivet i opskriften. Bollerne blev super flotte, men virker desværre for tørre, så det har ikke været godt at tilsætte ekstra mel, dejen var bare alt for våde at arbejde med med den angivet mel mængde. Læste desværre først Gabriella Cæsarsens kommentar/råd bagefter, vil forsøge at følge det næste gang de skal bages.
Gabriella Cæsarsen
Det er en våd dej (77 % væske). Jeg plejer ved sådanne våde dejtyper at blande det hele uden salt. Kun blande, ikke ælte. Dækker og lade den hvile i 20 min så melet kan absorbere vandet. Kommer salt og ælter derefter som der står i opskriften. Når dejen skal hæve, efter ca 20 min laver jeg en "strech and fold" hvor dejen strækkes fra en side og folder over sig selv. Former dejen til en flot kugle og lade den hæve videre. Dejen bliver nemmere at arbejde med ved brug af denne metode uden at tilsætte mere mel. Og man få de mest luftige boller:)
Helle
Hej Camilla
Tak for dit input som jeg forsøgt at følge ifm. anden gang jeg har lavet bollerne. Jeg forstår fint det første du skriver med at lade dejen stå og trække i 20 minutter inden den æltes, men forstå ikke det her:
“Når dejen skal hæve, efter ca 20 min laver jeg en "strech and fold" hvor dejen strækkes fra en side og folder over sig selv. Former dejen til en flot kugle og lade den hæve videre.”
Iflg. opskriften skal dejen jo kun hæve i 15 minutter inden den skal laves til boller, lader du den hæve længere tid ved første hævning?
lars andersen
kan bollerne fryses
Vibeke
Det samme her. Der er noget galt. Jeg kom pladen i ovn (den ovenpå hang helt fast). En stor pandekage!
Pia
Jeg måtte tilsætte yderligere 250-300 g mel, da konsistensen ellers var rent grød. Det kan man ikke forme noget ud af.
Anne
Jeg har bagt de her boller mange gange. Mine børn elsker dem i madpakken og også til morgenmad. Tak for en fantastisk opskrift 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Vibeke
Utroligt! Følger du opskriften?
Jeg havde sådan glædet mig....
Annie Puggaard Thomsen
Fantastiske boller, smager himmelsk. De bliver bagt igen.
Lene Voigt
Hej Holger
Jeg har købt ind til at bage disse durum boller.
Efter dejen er rørt i skålen et dejen meget våd, den slet ikke til at trække i, så jeg måtte tilsætte mere mel! Mon jeg / der er noget forket i mængen ? Nu er dejen sat til 15 min. Hævning 🤞🏻
Mvh. Lene
Susanne
Oplever det samme her
Marianne Larsen
Jeg er godt nok ikke ejer af siden men også en bruger og jeg har bagt disse boller mange gange , dejen skal være meget våd, bollerne er jo ikke som almindelige boller 🙂
Vh
Marianne.
Tommy
Durumboller - nemme italienske boller med durum mel Har lige for anden gang lavet de her boller dejen hæver men de hæver ikke op som på billedet når de bliver bagt æv æv hvad gør jeg forkert.
Holger Rørby Madsen
Hej Tommy
Åååh, det var da træls. Jeg plejer ikke at have problemer, men fejlkilden kan ligge flere steder. Selvom det er svært at rådgive om 🙂
Alt fra dårlig gær til for kølig temperatur under hævning.
Håber det går bedre næste gang.
De bedste hilsner - og god sommer
Holger