Dette er opskriften på en nem sommerkage, der laves med vandbakkelser. Kagen pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og og lidt chokolade.
Her er en opskrift på en helt uimodståelig sommerkage, der samtidig er meget nem og hurtig at bage.
Bunden består af vandbakkelser, men pynten udgøres af jordbær, fløde og chokolade.
Det er altså en kage, som de fleste vil elske at sætte tænderne i.
Se også: Jordbærkage med kransekage og flødecreme
Opskriften giver to stænger, hvor der er nok til mindst seks personer.
Opskrift på sommerkage
Ingredienser
- 1 portion vandbakkelser se opskrift i linket
- 4 spiseskefulde jordbærmarmelade
- 5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 10 jordbær
- Lidt chokoladespåner
Sådan gør du
- Start med at lave vandbakkelser, hvor du følger opskriften nøje. Dermed er du sikker på vandbakkelser, der ikke falder sammen når de kommer ud af ovnen. Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt dejen ud til to stænger. Du laver tre baner næsten klods op ad hinanden til hver stang sommerkage, og de vokser sammen under bagningen. Du kan også lave kagerne i aflange forme.
- Stil kagerne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Du må som sagt IKKE åbne lågen før de helt færdigbagte!!!
- Tag vandbakkelserne ud af ovnen, og lad dem køle af, så fløden ikke flyder ud når den kommer på.
- Pisk fløden til flødeskum sammen med en teskefuld vaniljesukker.
- Pynt så kagerne med først en stribe jordbærmarmelade i midten af hver stang.
- Derefter sprøjtes flødeskum på, og her kan du igen med fordel anvende sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Jordbær halveres og stikkes ned i flødeskummet som pynt, og til sidst drysses chokoladespåner over. Du kan også anvende chokoladekringler.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Se også: Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme
Servering og opbevaring
Den færdige sommerkage serveres straks til en god kop kaffe.
Har du kage til overs, kan den opbevares på køl til dagen efter.
Se også: Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Comments
No Comments