Se, hvordan du nemt laver dansk bøf med bløde løg i ovn. Opskriften giver samtidig en helt fantastisk sovs til hakkebøfferne.
Dansk bøf er en klassisk ret med hakket oksekød formet til runde bøffer og bløde løg.
De fleste laver hakkebøfferne på stegepanden. I denne opskrift skal hakkebøfferne også lige vendes et par minutter på panden, før de kommes i ovnen.
Her skal de blot have et kvarter sammen på et fad i ovnen, i mens du laver tilbehør.
I opskriften indgår også en sovs lavet med brunede rødløg, og jeg vil påstå, at det er verdens bedste sovs til netop hakkebøffer.
Derudover kan du servere kartofler eller kartoffelmos, som rigtigt kan suge den gode sovs til sig.
Opskrift på dansk bøf med bløde løg
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 800 gram hakket oksekød 10 % fedt
- 2 tsk sennep
- 2 tsk fint salt
Bløde løg og sovs
- 3-4 rødløg - afhængig af størrelse
- 4 tsk sukker
- 3 spsk balsamico
- 4 dl kalvefond
- 1 tsk timian
- 1 spsk Maizena
Fremgangsmåde
- Kom hakket oksekød op i en skål sammen med sennep (kan udelades, men giver altså ikke en skarp smag til hakkebøfferne) og salt.
- Saml farsen grundigt med hænderne eller brug en grydeske. Sæt på køl i 30 minutter.
- Form så farsen til otte gode hakkebøffer.
- Kom lidt smør på en varm pande, og brun bøfferne ved en god varme. De skal blot have et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Brun hakkebøfferne ad to omgange, da du ellers risikerer de koger mere end de steger/bruner.
- Skær rødløg i tynde skiver. Kom en smule mere smør på panden, og steg nu løgskiverne blanke.
- Tilsæt sukker og balsamico, og rør rundt i løgene. Steg et minut og tilsæt så kalvefond og timian.
- Lad det koge op og jævn med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag eventuelt til med lidt salt og friskkværnet peber, og fordel derefter de bløde løg og sovsen over hakkebøfferne i det ildfaste fad.
- Stil fadet ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og steg det i 15 minutter.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tag bøfferne ud af ovnen og servér straks sammen med kartoffelmos, ovnkartofler med timian og en salat med spidskål.
Her får du forskellige salatopskrifter, så du kan vælge, hvilken salat du vil servere til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: