Broccoliboller er super sunde, og så smager de helt vildt dejligt. Bollerne er perfekte til sandwichs eller som sunde burgerboller.
Broccoliboller er lækre boller med havregryn og små stykker af broccoli. De er fuld af næring og mætter godt. Jeg bruger dem ofte som sandwichboller, da smagen af broccoli er god med pålæg.
Forleden lavede jeg vegetarburgere, hvor jeg også brugte denne opskrift til burgerbollerne, og det var virkelig en succes.
Man kan enten vælge at bruge en food processor eller bare bruge en kniv og hakke broccolien så godt, man kan. Grønsagen skal nemlig være godt hakket, men ikke blendet. Den skal stadig have lidt struktur.
Opskrift på sunde broccoliboller
Ingredienser
- 2 dl vand
- 2 tsk tørgær
- 1 spsk honning
- 200 gram broccoli
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
- 100 gram havregryn
- 300 gram hvedemel
- sesamfrø valgfrit
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål og tilføj vand, tørgær og honning. Rør det sammen.
- Put broccoli i en foodprocessor, så den bliver skåret i meget små stykker, næsten en slags grov mel. Tilføj derefter broccolien til skålen med gær.
- Tilføj olie, salt og havremel. Rør dejen sammen og tilføj hvedemel, mens du ælter dejen. Ælt dejen, indtil den er godt smidig. Dæk den derefter med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
- Tag dejen ud på et rent køkkenbord, og form den til 12 boller. Stil bollerne på en bageplade og dæk dem til med et viskestykke, lad dem nu efterhæve i en halv time.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Pensl bollerne med lidt vand og drys sesam ud over dem. Bag broccoliboller i cirka 15 minutter, eller indtil de er hævet godt op og gyldne.
Næringsindhold
Tip
I princippet kan du lave denne opskrift på broccoliboller med alle slags grønsager. Blomkål fungerer også rigtigt godt, men her får du så ikke den grønne farve.
Se også vores andre grønsagsboller her:
Spinatboller - saftige og sunde boller
Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
Comments
No Comments