Blåbærscones er ideelle til brunch eller aftenhygge. Sprøde udenpå med den kendte scones-midte. Her med blåbær, som giver en ekstra god smag.
Blåbærscones giver lige de lækre scones en ekstra god smag takket være de små bær.
Når blåbær bages i kager eller som her i scones, breder den dejligste smag sig. Og så passer bærrene til en scones-dej, fordi de ikke smatter ud under bagningen. Hvis du bruger friske bær vel at mærke.
Spis dem med smør, clotted cream eller blot, som de er. Uanset, hvad du vælger, smager disse scones bare skønt.
Opskrift på blåbærscones
Blåbærscones
Ingredienser
- 1,25 dl mælk - gerne sødmælk
- 0,5 spsk citronsaft
- 1 lille æg
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 25 gram sukker
- 1 knivspids salt
- 60 gram smør
- 100 gram blåbær - friske
- 1 tsk sukker - til at strø på efter pensling
Sådan gør du
- Begynd med at presse citronsaft ned i mælken og lad den stå et kvarter, så den begynder at skille.
- Pisk nu mælken sammen med et lille æg - et halvt stort - og stil til side. Du skal bruge ca. halvdelen til dejen og den anden halvdel til at pensle.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme eller 180 grader varmluft.
- Saml og rør alle de tørre ingredienser i en skål og fordel smørtern i blandingen. Smuldr med fingrene, så smørret fordeles nogenlunde. Du kan også bruge dejkroge på elmikseren. Det skal ikke være fast men smuldret.
- Hæld halvdelen af mælke-og æggeblandingen ned i mel-smulderet og saml hurtigt dejen. Brug så meget æggemælk, som du skønner, giver en nogenlunde fast konsistens. Gem resten til pensling.
- I stedet for at røre blåbær i, trykker jeg dejen ned på en bordplade og breder den lidt ud. Så placerer jeg blåbærrene på midten og folder dejen. Derefter gentager jeg. På den måde undgås smattede bær og blå dej.
- Tryk dejen ud, så den er 2,5 cm. tyk, og tryk runde blåbærscones ud med en kagestikker på 5 cm. i diameter. Du må ikke dreje udstikkeren fra side til side for at få dejen fri - det kan bevirke, at den ikke vil hæve.
- Kom scones-cirklerne på bagepladen og bag midt i ovnen i 15 minutter. Lad dem køle af i 5 minutter og server med marmelade og smør eller clotted cream - hvis du er så heldig, at du har fået fat i det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan i princippet bruge frosne blåbær til blåbærscones, men her skal de have lov at tø op i en si først. Og de må ikke være for fugtige.
Jeg har haft uheld med at bruge optøede frosne bær, hvor min scones fik en uheldig lyslilla farve, og ikke rigtigt ville hæve op.
Derfor anbefaler jeg først og fremmest friske blåbær, men det forlyder, at de frosne kan bruges, hvis du vender dem med lidt mel først.
Se andre opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: