Baguettes er brød bagt på hvedemel, og her får du den simple opskrift på de lækre brød. Baguettes kaldes også for flutes, og i denne opskrift er der også en video, hvor du kan se hvordan du triller dem til den rigtige form.
Baguettes er nemme hvedebrød, der bages med lidt damp i ovnen, så de bliver flotte og sprøde.
De franske fristelser spises som tilbehør til hovedretter, eller anvendes som brød med pålæg.
Opskriften giver tre skønne brød.
Til hjemmebagte baguettes anvendes
2,5 deciliter lunkent vand
30 gram økologisk gær
330 gram hvedemel
1 teskefuld salt
1 teskefuld sukker
Se i denne video hvordan du triller baguettes og flutes:
Sådan bager du baguettes
- Hæld vandet i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Brug dejkrogen og rør gæren ud.
- I en anden skål blandes hvedemel med salt og sukker, og det hele vendes i gærvandet.
- Ælt dejen sammen ved lav hastighed i et par minutter, og derefter ved middel hastighed i 8-10 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og del den i tre lige store stykker. Overdæk dem med husholdningsfilm, og lad dem hæve i 20 minutter.
- Tril hver dejklump ud til aflange brød - se i videoen hvordan du gør. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, snit dem på skrå med en kniv og læg en dyb bradepande omvendt ovenpå.
- Lad dem hæve i 50 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader over. og undervarme. Hæld en sjat vand i bunden af ovnen, og stil dine baguettes ind. Lad dem bage i 15 minutter, og pensl dem med vand.
- Hvorefter temperaturen skrues ned til 190 grader, hvor brødene bages færdige. Det tager cirka 8-10 minutter.
- De sidste fem minutter åbnes ovnlågen et par gange, hvor dampes lukkes ud, så dine brød bliver helt sprøde.
Lad de færdigbagte baguettes køle af på en rist.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på //blåbærtærte// eller de lækre //vandbakkelser//.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Baguettes opskrift
Stem her
( stemmer)
Henrik
Bages de første 15 minutter med låg på de sidste 8-10 minutter uden låg og med damp.. så bliver de gode 👍
Søren Andersen
en komplet uduelig opskrift, dejen blev jo til blæver
du må redigere dibe mål😡
Claes Eiken
15min ved 250 virker da til at være i overkanten. Efter 10min var de allerede godt brune.
Så måske tiderne skal revideres ?
Dorte
Har I lavet madensverden mere mobil venlig?
Er møj besværligt at bruge jeres hjemmeside på IPad.!!!
Kh Dorte
Holger Rørby Madsen
Hej Dorte
Tak for din besked, men næææ, der skulle ikke være ændret noget. Jeg kigger det lige igennem 🙂
Alt det bedste
Holger