• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær

Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær

billede med blåbærtærte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 8. februar 2024

Min opskrift på blåbærtærte, der kan laves med friske eller frosne blåbær. Skøn tærte med mørdej, mazarinmasse og rigeligt med blåbær.

Blåbærtærte er nem at bage med denne opskrift, og samtidig får du en kage af høj kvalitet.

Linsedej og mazarinmasse laves som anvist i links lidt længere nede, og resten af dejen og massen kan opbevares på køl.

Eller lav tre tærter med det samme og frys dem ned. Se også min populære opskrift på blåbærmuffins.

Opskrift på blåbærtærte

billede med blåbærtærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær

5 fra 1 stemme
Min opskrift på blåbærtærte, der kan laves med friske eller frosne blåbær. Skøn tærte med mørdej, mazarinmasse og rigeligt med blåbær.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 369
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 portion mørdej
  • 1 portion mazarinmasse
  • 150 g blåbær

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal bruge en tredjedel af opskrifterne på henholdsvis linsedej og mazarinmasse til denne tærte med blåbær.
  2. Rul linsedejen ud så den passer med din form. Dejen skal gå 2-3 centimeter op langs kanterne. Tryk forsigtigt linsedejen ud i hjørnerne, så den ligger pænt.
  3. Smør mazarinmasse i og glat den helt ud i siderne.
  4. Læg derefter blåbær på i et jævnt lag, og tryk bærrene ganske let ned i mazarinmassen.
  5. Stil kagen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 23-25 minutter, afhængig af varmen i ovn. Kagen skal se bagt ud, uden dog at være alt for mørk.

Næringsindhold

Kalorier: 369kcalKulhydrater: 35gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gNatrium: 130mgKalium: 95mgKostfibre: 2gSukker: 10gVitamin A: 16IUVitamin C: 2mgCalcium: 16mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag den færdigbagte blåbærtærte ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.

Tærten kan dog med fordel serveres lun.

Friske eller frosne blåbær

Du kan både bruge friske og frosne blåbær i kagen, men jeg synes kagen bliver bedst med de friske bær.

Prøv også mine opskrifter på blåbærkage med friske eller frosne blåbær og æble- og blåbærkage med crumble og kanel. God bagelyst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Naja

    juli 01, 2023 at 6:28 pm

    Jeg manglede lidt en str. på bageform, og skal marzarinmassen fyldes helt til kanten eller hvordan?
    Den blev ikke særlig pæn, da mørdejen var enormt svær at arbejde med og gik i stykker flere gange.

    Man skal nok være en del øvet i køkkenet.

    Har prøvet mig frem, håber gæsterne syntes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required