Blåbærtærte er en af mine favoritkager, og her er opskriften på en virkelig lækker tærte med blåbær. Blåbærtærten laves af en mørdej, mazarinmasse og rigeligt med blåbær. Der kan både anvendes friske og frosne blåbær.
Tag den færdigbagte blåbærtærte ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering. Tærten kan dog med fordel serveres lun.
Blåbærtærte er nem at bage med denne opskrift, og samtidig får du en kage af høj kvalitet.
Linsedej og mazarinmasse laves som anvist i links lidt længere nede, og resten af dejen og massen kan opbevares på køl.
Eller lav tre tærter med det samme og frys dem ned.
Her kan du læse mere om de supersunde blåbær.
Opskrift på blåbærtærte
1 portion af denne linsedej (mørdej)
1 portion af denne mazarinmasse
150 gram blåbær
Sådan laver du blåbærtærte
- Du skal bruge en tredjedel af opskrifterne på henholdsvis linsedej og mazarinmasse til denne tærte med blåbær.
- Rul linsedejen ud så den passer med din form. Dejen skal gå 2-3 centimeter op langs kanterne. Tryk forsigtigt linsedejen ud hjørnerne, så den ligger pænt.
- Smør mazarinmasse i og glat den helt ud i siderne.
- Læg derefter blåbær på i et jævnt lag, og tryk bærrene ganske let ned i mazarinmassen.
- Stil kagen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal den bages i cirka 23-25 minutter, afhængig af varmen i ovn. Kagen skal se bagt ud, uden dog at være alt for mørk.
Friske eller frosne blåbær
Du kan både bruge friske og frosne blåbær i kagen, men jeg synes kagen bliver bedst med de friske bær.
Opskriften giver en blåbærtærte til seks personer.
Naja
Jeg manglede lidt en str. på bageform, og skal marzarinmassen fyldes helt til kanten eller hvordan?
Den blev ikke særlig pæn, da mørdejen var enormt svær at arbejde med og gik i stykker flere gange.
Man skal nok være en del øvet i køkkenet.
Har prøvet mig frem, håber gæsterne syntes om den.