Bagte gulerødder, der er vendt i smør, hvidløg og krydderier samt revet Grana Padano, er velegnet som tilbehør til de fleste varme retter.
Bagte gulerødder vendt i revet Grana Padano tager ikke mange minutter at lave, hvorefter de passer sig selv i ovnen i ca. 20 minutter.
Resultatet bliver til gengæld fremragende. Når man vender de søde gulerødder i en smørsovs med hvidløg, krydderier og ost, spiller smagene op til hinanden.
Det kan være svært at finde på nyt tilbehør til sin steg, svampepate eller, hvad man nu har som måltidets stjerne.
Her er gulerødderne en god ide. Det er så let, så hurtigt og så lækkert.
Bagte gulerødder vendt i revet ost
Ingredienser
- 8 stk gulerødder
- 2 spsk smør smeltet
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1,5 dl Grana Padano fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- nødder hakkede
Sådan gør du
- Skræl og skyl gulerødderne.
- Del dem på midten og derefter på langs.
- Smelt smørret sammen med presset hvidløg samt krydderierne.
- Vend gulerødderne hurtigt i gryden.
- Riv osten og tilsæt den nu til gulerodsblandingen .
- Kom dem i et ovnfast fad og bag i 20 minutter på 200 grader varmluft. Efter 10 minutter tager du dem ud og vender dem lidt. Drys eventuelt lidt mere revet ost på, hvis du synes, at der er behov for det.
- Når gulerødderne kommer ud af ovnen, drysser du lidt hakkede nødder over. Jeg bruger valnødder og mandler.
Tips og andre opskrifter
Når gulerødderne er færdige, ser det godt ud at vende dem med hakket persille eller lignende krydderurter.
Du kan også bruge samme metode til kartofler og andre rodfrugter. Her skal de blot have længere tid i ovnen.
Prøv også flere af vores opskrifter: