Gulerødder i ovn bages i cirka 30 minutter, for så bliver de tilpas møre. Her er de ovnbagte gulerødder lavet med bla. olie og honning.
Det er meget nemt at lave gulerødder i ovn, da de jo passer sig selv, mens du kan lave andre ting.
Køb gerne gulerødder, der ikke er for store, og del dem i halve. Har du alligevel meget store gulerødder i køleskabet, ja så kan du bare dele dem i kvarte på langs.
Her har jeg krydret dem med blandt andet honning og timian, men du kan også nøjes med olivenolie og salt. De ovnbagte gulerødder smager fortsat fantastisk.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.
Opskrift på gulerødder i ovn
Ingredienser
- 400 gram gulerødder delt i halve på langs
- 4 spiseskefulde olivenolie eller anden olie
- 2 spiseskefulde honning
- 1 potte timian
- salt
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Det er den perfekte temperatur at tilberede gulerødder i ovn på.
- Vask gulerødderne, skær enderne fra og del rødderne i halve på langs.
- Læg dem i et ildfast fad, og vend dem med olie, honning, timian og salt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft, og nu skal de ovnbagte gulerødder bages i ca. 30 minutter.
- Tag dem ud og server gulerødderne som lækkert tilbehør.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Gulerødder i ovn serveres straks, og de ovnbagte gulerødder er gode til alt fra oksekød, koteletter og kylling.
Se flere opskrifter med gulerødder: