Her får du opskriften på hjemmelavet vanilje parfait is. En vaniljeis, som du kan lave helt uden brug af ismaskine. Og isen er uden krystaller!
Til hjemmelavet vanilje parfait is til 4-6 personer skal du bruge:
4 deciliter piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 gram almindeligt sukker
1 vaniljestang
Et meget lille nip salt - 5-6 grove saltkorn
Sådan laver du hjemmelavet vanilje parfait is (vaniljeis):
- Jeg har eksperimenteret en del gange med vanilje parfait gennem tiden, hvor jeg enten har pisket fløden for sig eller sammen med ingredienserne.
- Og jeg synes det bedste resultat fremkommer når man pisker det hele luftigt på samme tid.
- Det er også vigtigt, at alle ingredienserne er kolde - og kommer direkte fra køleskabet.
- Derfor: Kom fløden, æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang op i en kold skål. Stil gerne skålen på frost først.
- Kom også nogle enkelte saltkorn i, og pisk ismassen luftig med en elpisker eller i en røremaskine.
- Hæld iscremen op i en skål, og stil den på frost.
- Her skal vanilje parfaiten fryse ind, og det tager mindst tre timer.
- Rør isen igennem et par gange undervejs, og lige før den bliver alt for stiv, kommer du isen over i smukke portionsglas.
- Stil glassene på frost, og frys færdig.
Server hjemmelavet vanilje parfait is sammen med hjemmelavet rabarber kompot.
0 Comments