• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Spejlæg - sådan spejler og steger du perfekte æg på panden

Spejlæg - sådan spejler og steger du perfekte æg på panden

Billede med spejlæg.
4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2025 - Udgivet: 20. oktober 2017

Få min opskrift samt de bedste tips og tricks til de perfekte spejlæg.

Spejlægget er jo en klassiker til både morgenmad og brunch, og den kan også serveres til mange retter.

Beregn to æg pr. person.

Indhold
  • Spejlæg
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Stegetider
  • Tips
  • Hæld ikke æggene direkte på panden
  • Vent med peber
  • Mængde
  • Biksemad
  • Croque madame
  • Spejlæg i airfryer
  • Verdens bedste æggekage
  • Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette
  • Blødkogt æg
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede med spejlæg.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spejlæg

4.78 fra 54 stemmer
Spejlæg er måske ikke så svære at lave, men der er alligevel et par gode råd at hente i denne opskrift på spejlæg på panden. Blandt andet skal du passe på med varmen - og gem så peberet til sidst.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 163
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - hakket, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved middel varme (jeg plejer at stege spejlæg ved 5 på en skala fra 1-9 på komfuret), og lad panden varme i et par minutter.
  2. Smelt smør på panden.
  3. Slå æg forsigtigt ud i en lille skål, og vip dem derefter lige så forsigtig i panden. Gerne med et æg ad gangen.
  4. Hæld æggene så forsigtigt i panden, at æggehviden ikke flyder alt for meget ud.
  5. Lad nu ægget sætte sig uden at du rører panden, hvorefter spejlæggene steges færdige i 2-4 minutter. Alt afhængig af hvor gennemstegte du ønsker æggene.
  6. Lad spejlæggene hvile på panden et minuts tid efter at panden er taget fra kogepladen, krydr med salt og friskkværnet peber og anret straks. Pyntes med purløg.

Næringsindhold

Kalorier: 163kcalKulhydrater: 1gProtein: 11gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 338mgNatrium: 2483mgKalium: 132mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.4gVitamin A: 731IUVitamin C: 2mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra stegningen af spejlæg:

æggene slås forsigtigt ud i panden
spejlæggene steges indtil den ønskede konsistens opnås
spejlæg kan steges på begge sider

Stegetider

Blommens konsistensStegetid (ca.)
Løbende blomme2–3 min
Cremet blomme3–4 min
Fast blomme5–6 min

Tips

Spejlæg hører ikke kun til på det veldækkede morgenbord, men jo også til biksemad og mange andre retter. Og spejlæggene er meget nemme at lave.

Alligevel er der et par gode tips og tricks til hvordan du laver de perfekte spejlæg. Jo, jeg har eksperimenteret en del med, og her er mine erfaringer.

Hæld ikke æggene direkte på panden

Hæld gerne æggene enkeltvis op i en lille skål inden de kommer på panden.

Dels vil du opdage hvis du uheldigvis har fat i et dårligt æg, men det er altså også nemmere at liste ægget forsigtigt ud på panden, så blommen ikke går i stykker - og så æggehviden ikke flyder ud over det hele.

Vent med peber

Endelig skal du vente med at krydre spejlægget til sidst, så peberet ikke brankes på panden.

Så steg spejlæggene først, og til sidst krydres med friskkværnet peber.

Mængde

Du skal beregne to æg pr. person. Du kan med fordel toppe spejlæggene med lidt friskklippet purløg. Serveres gerne på et stykke lunt rugbrød.

Flere inspirerende opskrifter:

Biksemad

4.8 fra 44 stemmer
Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billede med biksemad med spejlæg

Croque madame

5 fra 4 stemmer
Croque madame er den kvindelige udgave af den klassiske franske croque monsieur med et spejlæg tilføjet på toppen.
Gå til opskrift
Croque madame minder meget om en klassisk croque monsieur, men har et spejlæg på toppen. Spis den eksempelvis med en lækker og frisk tomatsalat med balsamicodressing. Foto: Charlotte Mithril

Spejlæg i airfryer

5 fra 3 stemmer
Min opskrift på spejlæg i airfryer, der laves på en smart måde. Her tilberedes æggene nemlig i en halv peberfrugt, der holder på ægget.
Gå til opskrift
spejlæg i airfryer

Verdens bedste æggekage

4.7 fra 397 stemmer
En nem opskrift på traditionel æggekage med bacon på pande. Æggekagen er en dansk klassiker, og her får du også kokkens bedste æggekagetips.
Gå til opskrift
billede med æggekage med bacon og tomater

Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

4.8 fra 151 stemmer
Prøv denne enkle opskrift på en klassisk omelet. Den er nem at tilberede og perfekt til enhver anledning. Traditionel omelette.
Gå til opskrift
billede med omelet

Blødkogt æg

4.9 fra 102 stemmer
Hvor længe skal blødkogt æg have, og hvor meget vand skal man komme i gryden når æggene koges? Her er guiden til perfekte blødkogte æg.
Gå til opskrift
et billede med blødkogt æg

FAQ

Skal man spejle æg på begge sider?

Man kan sagtens stege spejlæg på begge sider. Det er vist en smagssag, og det er op til dig selv.Nogen kan godt lide det - andre foretrækker spejlæggene udelukkende stegt på den ene side. Her er der ingen regler.

Skal man stege spejlæg i smør eller olie?

Brug smør. Jeg anbefaler du steger spejlæggene i smør.
Det giver altså bare den bedste smag og bedste skorpe på ægget.

Hvor meget varme steges spejlæg ved?

Tilberedningen skal ikke ske ved for høj varme. Hvis du har en kogeplade med et interval fra 1-9, vil jeg anbefale du steger æggene ved 5 eller 6. Her er der stadig god varme, men spejlæggene stivner heller ikke for hurtigt.

Hvorfor hedder det spejlæg?

Et spejlæg er et stegt æg, hvor ægget slås ud direkte på en varm pande, og blommen forbliver hel og synlig som et "spejl". Deraf navnet.

Kan man lave spejlæg i mikroovn?

Ja – men vær forsigtig. Slå ægget ud i en tallerken eller skål. Prik blommen let med en tandstik (ellers kan den eksplodere). Dæk løst med låg eller plast. Giv ca. 30–50 sekunder (afhængigt af mikroovnens styrke).

Hvad passer godt til spejlæg?

Du kan servere spejlægget sammen med rugbrød, avocado, bacon og tomater. På smørrebrød eks. med leverpostej eller kartoffel. I burgere og sammen med risretter eller nudler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dyrendal

    februar 16, 2024 at 10:42 pm

    En af de dygtige kokke i Go’ Morgen Danmark gav dette tip:
    Lidt olie på en pande - æggene på en KOLD pande. Tænd så for HØJ varme. Er ikke afprøvet hos mig endnu 😊

    Svar
  2. Leila Karlslund

    februar 16, 2024 at 5:31 pm

    Jeg slår hvert æg ud i en stor hulske, så den tynde vandige æggehvide sies fra, inden jeg steger dem. Virker også til pocherede æg.

    Svar
  3. Connie Isaksen

    oktober 22, 2022 at 3:18 pm

    Elsker spejlæg. Jeg sætter gerne et grydelåg hen over æggene, til sidst. Men kun lige 1 minuts tid. Så den ikke bliver helt hvid.
    På mit tidligere arbejde stegte vi dem på høj varme i knap 2 min. I ovnen. Det var til morgenmads menuen som skulle være hurtig klar.

    Svar
  4. Ole

    juni 18, 2022 at 10:33 pm

    Jeg føler det er et unødvendigt skridt først at slå ægget ud i en skål, man burde ikke have brug for at teste sine æg, og så er det irriterende ekstra opvask 😛

    Hvis man dog er bekymret for at æggehviden skal rende ud over det hele, er der jo de små forme til panden, som giver dem alle mulige sjove versioner, fra helt perfekt runde, til noget så skørt some skelethoveder 🙂 De fås i både metal og silikone

    Svar
  5. Elsebeth

    oktober 17, 2017 at 5:56 pm

    Det perfekte spejlæg er et æg, hvor man med en kniv forsigtigt har fjernet æggehviden oven på blommen, når ægget har stegt lidt på panden, så blommen ligger fast.

    Svar
    • Ole

      februar 09, 2022 at 11:04 am

      Sådan har min mor også altid gjort det, det er dog ikke nødvendigt 🙂 Og hun bliver altid sur hvis hun kommer til at ødelægge blommen 😛

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required