Opskrift på den bedste salat med pistacienødder, der har fornemt selskab af fintsnittet spidskål, letdampet broccoli og lidt grøn salat.
Opskriften på salat med pistacienødder er beregnet til fire personer.
Du kan altid justere mængden på de enkelte ingredienser, så du behøver altså ikke at følge opskriften slavisk.
Ingredienser til salat med pistacienødder
100 gram pistacienødder
Et halvt spidskål
100 gram blandet grøn salat eller spinat
1 lille broccoli
En halv agurk
2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Fjern skallerne fra pistacienødderne, og mængden her er hele pistacienødder. Men du kan jo selvfølgelig anvende så mange pistacienødder, som du nu synes.
- Spidskålen snittes i HELT tynde strimler fra den spidse ende - du skal bruge cirka halvdelen. Del også gerne kålstrimlerne på den anden led, så de ikke er for lange.
- Salaten skylles i iskoldt vand og slynges tør. Et tip: Kom grøn salat i en skål med iskoldt vand og lidt citronsaft i mindst en halv time inden brug - det bliver den kun endnu mere lækker af.
- Agurken skåres i mindre stykker.
- Broccoli deles i små buketter, som dampes i letsaltet vand i et minut. Overhældes derefter straks med koldt vand.
- Kom den slyngede grønne salat i en salat skål, og derefter spidskål. Vend det sammen.
- Fordel derefter broccoli og agurk, og dryp citronsaft og olivenolie over.
- Til sidst lægges pistacienødder over salaten.
Salat med pistacienødder er perfekt til et stykke kyllingebryst.
Comments
No Comments