Safran pære: Dette er en simpel udgave af Odense-restauranten I Pupi Sicilianis ejer Antonio Parisis lækre dessert, der er en pære i safransirup.
Se her hvordan du selv laver safran pære med is (eller pære i safransirup.
Opskriften er udviklet af Antonio Parisi, der driver den italienske restaurant I Pupi Siciliani i Odense.
Se retten blive anrettet og spist i videoen ”De Ukendte” længere nede i artiklen.
Ingredienser til safran pære med is
Sirup
1 liter vand
400 gram sukker
Tre breve safran
(OBS: Dette rækker til 15 pærer, så juster på indholdet – især den dyre safran – da du formentlig laver færre end 15 pærer)
Karamelsauce
500 gram sukker (alt efter antal personer – dette er en stor portion)
400 gram fløde
Groft salt
Gelé
100 gram fløde
100 gram sødmælk
20 gram sukker
2 gram agar agar (fortykningsmiddel)
1 blad husblas
Halv stang vanilje
Halvt brev safran
100 gram mascarpone
Fremgangsmåde
- Start med din sirup og pærer. Smelt sukkeret i vandet. Pas på vandet ikke koger. Skræl det ønskede antal pærer. Hvis du har en udstikker til kernerne, er det bedst, ellers bare kog pærerne hele med kerner.
- Læg låg på gryden og damp pærerne i ovnen ved 100 grader i 30-40 minutter, alt efter pærernes størrelse. Lad dem køle af i selve siruppen.
- Saltet karamel laver du ved at smelte og karameliser sukkeret i en stor tykbundet gryde ved lav varme.
- Ved siden af opvarmes fløden i en kasserolle, og derefter kommes fløden i karamellagen lidt ad gangen. Rør rundt og sæt den tilbage på lav varme i to minutter. Køles af i køleskabet, men tag den ud, så den ikke er helt stiv.
- Tilføj først groft salt, når du serverer (ikke i selve lagen).
- Gelé: Opblød husblas i koldt vand. Bland alle ingredienser undtagen mascarpone i en lille gryde. Når den når kogepunktet, tilføjer du husblasen uden vand. Tilføj mascarpone og rør rundt hold gryden et halv minut på varmen.
- Hæld i silikoneforme eller plastikkrus. Stilles i køleskabet 34-45 min.
- Server din safran pære med karamelcreme, creme og en kugle god vaniljeis.
Se også opskrifter på:
I Pupi Sicilianas ravioli med kakao
Comments
No Comments