Her får du opskriften på en lækker rød spidskålssalat med appelsin og æbler. Salaten er både farverig og sund, og passer godt som tilbehør til mange retter.
Rød spidskålssalat er en både nem og virkelig flot salat at stille på bordet.
Her er den lavet med appelsin og æbler, samt et dejlig sennepsdressing, som jeg synes passer perfekt til salaten.
Mængden af de enkelte ingredienser skal du ikke tage så nøjagtigt, men sammensæt salaten som du synes.
Rød spidskålssalat er god til mange retter, men prøv den især til and, flæskesteg og den slags kød.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til rød spidskålssalat
En halv rød spidskål
1 stor appelsin (eller 2 alm.)
1 stort æble
Lidt bredbladet persille
Dressing
0,5 deciliter olivenolie
1 stor teskefuld sennep
2 spiseskefulde citronsaft
1 teskefuld sukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Fjern det yderste blad på den røde spidskål, og del den på langs. Snit derefter den ene halvdel i tynde strimler, men undgå stokken, der er for hård til en salat.
- Knug kålstrimlernr i hånden og fordel spidskålen i et fad.
- Appelsinen skrælles, og du skal fjerne så meget som muligt af det hvide. Bræk appelsinen i mindre stykker, som skæres i små tern. Kommes ned til spidskålen.
- Æblet deles og kernehuset fjernes, hvorefter det snittes i små tern. Kommes ligeledes i fadet.
- Olivenolie røres blank sammen med sennep, citronsaft, sukker samt salt og peber. Smag dressingen godt til, og hæld den over salaten.
- Slut med af med nogle blade fra bredbladet persille.
Se også mine opskrifter på:
Salat med spidskål, æble og avocado
Din vurdering
-
Rød spidskålssalat med appelsin
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments