Det er nemt at lave roastbeef på gasgrill, og her har jeg grillet en roastbeef i min Weber Q3200. Det tager cirka 45 minutter ved lav varme.
Roastbeef på gasgrill er nem at lave, og med denne metode her slår den aldrig fejl for dig!
Køb gerne en roastbeef af okseinderlår - men en udskæring af oksefilet er dog endnu bedre (og dyrere).
Så den af okseinderlår er fin - og du får et fremragende stykke kød.
Opskriften er til fire personer. Rester af grillet roastbeef er perfekt til verdens beste biksemad.
Opskrift på roastbeef på gasgrill
Roastbeef på gasgrill (opskrift med stegetid)
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef - af okseinderlår
- 25 gram smør
- 2 spiseskefulde salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag din roastbeef ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Smelt smørret i en kasserolle, og pensl stegen grundigt med det.
- Krydr så med salt og friskkværnet peber på alle sider.
- Du kan også give roastbeefen en omgang rub, men det er en smagssag. Den smager fint blot med salt og peber.
- Lad den gerne stå og trække smag og salt i mindst 30 minutter.
- Tænd din gasgrill og varm den godt igennem. Jeg har her grillet stegen i en Weber Q3200, men den kan selvfølgelig grilles i alle grill - både gasgrill og kuglegrill. Blot er det vigtigt, at det sker ved indirekte varme!
- Læg din roastbeef i en stegholder midt i gasgrillen, og skru helt ned for varmen. Den skal steges ved laveste varme.
- Stik et stegetermometer i kødet, og luk låget.
- Nu skal roastbeefen grilles indtil den har en kernetemperatur på 60 grader. Så er den medium, hvilket er helt perfekt. Det tager cirka 45 minutter - selvfølgelig afhængig af varme og vejret uden for.
- Hvis du ønsker din roastbeef mere rød, skal du tage den ud af grillen ved omkring 55 grader, og hvis du ønsker den gennemstegt, lader du grille indtil kernetemperaturen når cirka 65 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag så din roastbeef ud af gasgrillen, og lad den hvile utildækket i 10-15 minutter.
Fjern snoren, og skær kødet i tynde skiver.
Serveres eventuelt med mine kartoffelbåde og en bearnaise sauce. Eller prøv de lækre bearnaisekartofler.
Se også mine opskrifter på:
Claus fra Horsen
Den perfekte opskrift på roastbeef i grill. Jeg foretrækker kødet medium, og tager den ud ved 58 grader. Men det er jo smag og behag.