Risotto med spidskål er nemt og sundt tilbehør til en grillet bøf og andet oksekød. Risottoen koges al dente, og til sidst vendes spidskål i.
Opskriften på risotto med spidskål er beregnet til fire personer.
Ingredienser til risotto med spidskål
2 fed hvidløg
Et halvt rødløg
2,5 deciliter risotto (gerne Arborio ris)
7 deciliter hønsefond
Et halvt spidskål (gerne økologisk)
Fremgangsmåde
- Knus hvidløgsfed, fjern skallen og snit dem helt fint med en skarp kniv.
- Hak rødløg helt fint, og kom en smule olivenolie i en tykbundet gryde.
- Svits nu hvidløg og rødløg ved middel varme uden det tager farve i 3-4 minutter.
- Kom så risotto ris ved, og lad dem svitse med et par minutter.
- Så kommer du lidt af hønsefonden ved, og når det koger, skruer du lidt ned for varmen, så risottoen står og simrer.
- Kogetiden er cirka 20 minutter, hvor du løbende tilsætter lidt mere hønsefond efterhånden som risene opsuger fonden.
- Når risottoen er ved at være al dente, kommer du spidskålen i. Fjern de yderste blade på spidskålen, og snit kålen i helt tynde strimler fra spidsen og ind.
- Spidskålen skal kun vendes med til allersidst, så den stadig er lidt sprød når du serverer risottoen.
Smag din risotto med spidskål til med lidt salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Risottoen passer perfekt til en grillbøf med smør.
Se også mine opskrifter på: