Råkostsalat med rødkål er ikke kun farverig, den er også sprød, sund og sød. Her er opskriften på en salat, selv de mest kræsne kan lide.
Råkostsalat med rødkål ser fantastisk ud i en salatskål. De små, blå bær, den lilla kål og de fine, orange gulerødder klæder hinanden.
Men det er nu ikke den eneste grund til at kaste sig over salaten. Der er nemlig både noget sprødt og noget blødt, noget sødt og noget salt, samt en hel del umami fra cashewnødderne.
Smagen er fin, det samme er konsistensen, derfor er den så god at servere til for eksempel frikadeller, andebryst eller selleribøffer.
Jeg bruger ikke dressing til denne salat, fordi den har så meget smag i sig selv, at citronsaft er nok. Men det er en smagssag, så du kan jo vende din yndlingsdressing i den.
Cashewnødder er mine favoritnødder, derfor skulle de selvfølgelig også med i salaten. Her kan du smide en håndfuld mandler eller peanuts i, hvis du synes, at de er for fede eller for dyre.
Opskrift på råkostsalat med rødkål
Råkostsalat med rødkål og blåbær - skøn og sund
Ingredienser
- 3 stk gulerødder - groftrevet
- ½ stk rødkål - lille, finthakket
- 1 stk æble - groftrevet
- 100 gram blåbær
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 håndfuld cashewnødder
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, skyl og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Skær rødkålen i halve, skyl og riv eller hak den ene halvdel. Hvis rødkålen er stor, skal du kun bruge en tredjedel.
- Riv æblet på den grove side af rivejernet.
- Bland rødkål, æble og gulerod godt med de to spiseskefulde citronsaft.
- Top med blåbær og til sidst med cashewnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan eventuelt servere denne råkostsalat med rødkål og blåbær til en af disse retter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: