Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Vi er mange, der sætter stor pris på pulled pork i ovn eller i grillen, fordi kødet bliver mørt som smør og får så meget god smag.
Du laver pulled pork af svinekød - som betegnelsen jo siger.
Nærmere bestemt er det nakkefilet, der er god at langtidsstege, fordi den er tilpas fedtmarmoreret.
Køb et stykke nakkefilet på et par kilo, og så har du rigeligt med kød til 6-8 personer.
Opskriften her er til ovnen, men den kan selvfølgelig også laves i grillen. Her skal du også holde en temperatur på 110 grader, og det er ikke meget.
Optænd 5-6 stykker trækul, og læg dem i siden af kulgrillen, da du skal grille pulled pork ved indirekte varme.
Nu skal du så lægge 3-4 stykker kul på hver time - husk du IKKE skal bruge briketter, men kun kul!
Opskrift på pulled pork i ovn
Pulled pork i ovn eller grill - nem opskrift med nakkefilet
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 kilo nakkefilet
- 1 portion rub min opskrift på hjemmelavet rub er her
Sådan gør du
- Begynd aftenen før du skal bruge dit kød.
- Bland en skål med rub - se linket et par linjer oppe. Gnid nu nakkefileten grundigt med rub, overalt! Du skal bruge hele portionen i opskriften.
- Læg så kødet i en frysepose, luk den, og lad den nu hvile natten over.
- Om morgenen lægger du stegen på en rist, der kan stå i et ildfast fad. Hæld 2-3 deciliter vand i bunden af fadet.
- Stil det ind i en forvarmet ovn ved 110 grader - almindelig luft, og IKKE varmluft.
- Her skal verdens bedste pulled pork nu stå og hygge sig i 12 timer. Undervejs kan du nogle gange øse lidt sky op over stegen, men det er ikke strengt nødvendigt hvis ikke du er hjemme.
- Du skal bare sørge for, at væden ikke tørrer ud, da du skal bruge cirka tre deciliter sky til en sovs.
- Den skal have 12 timer i ovnen, men den kan sagtens klare 13 eller 14 timer.
Tips
Tag nu den færdige pulled pork ud af ovnen, og træk kødet fra hinanden med et par gafler.
Hæld skyen i en kasserolle, kog op med lidt fløde og smag til med æbleeddike eller gastrik, salt og friskkværnet peber.
Jævn med lidt Maizena, der er udrørt i koldt vand. Og justér farven med en smule sovsekulør. Sovsen bliver vanvittig god!
Servér med kartofler og lidt dampet broccoli.
Sur/sød sovs til pulled pork
Du kan også lave en sur, sød og stærk sovs til kødet.
Kog 3 deciliter æbleeddike op sammen med 3 spiseskefulde ketchup. Pisk nu 2 spiskeskefulde brun farin i sammen med 1 teskefulde tabasco og 1 teskefuld chilipulver.
Smag sovsen til med en teskefuld salt og friskkværnet peber. Justér eventuelt også med mere chili, tabasco eller hvad du nu synes.
Bland sovsen sammen med det trevlede kød - det er GUF!
Viden om pulled pork
En ret fra de amerikanske sydstater. Navnet er opstået fordi kødet (nakkefilet fra svin) bliver så mørt, og du nemt kan trække det fra hinanden.
Brug samme opskrift som denne, og hold samme temperatur. Hvilket dog er lidt mere udfordrende i grillen, men anvend kun briketter ad gangen for at holde varmen nede.
Helt klassisk er det stegte kartofler, eventuelt pommes frites, og coleslaw. Men broccoli eller en salat er også godt.
Ser super godt ud og skal da prøves. Pulled pork i grillen ser lidt bøvlet ud i forhold til i ovn. Nogen der ved om man kan smage forskel på om man laver pulled pork i ovn eller grill?
Vh René