Se den bedste opskrift på en hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller. Kødet steges i 12 timer, og burgeren samles med BBQ-sauce.
Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller, hvor hele molevitten laves fra bunden. Se også opskriften længere ned på en rigtig american barbecue sauce.
Pulled pork burger er alt andet end fastfood, fordi nakkefileten skal steges i 12 timer. Men den passer mest sig selv, så faktisk er det en ret nem omgang at kaste sig over.
Opskriften er til fire personer.
SE DEN NEMME opskrift på frugtsalat med flødeskum eller råcreme
Til hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller anvendes:
1,5 kilo nakkefilet
3 teskefulde salt
2 teskefulde paprika
2 teskefulde brun farin
En halv teskefuld spidskommen
Friskkværnet peber
Sprøde burgerboller laves af
0,5 deciliter lunkent vand
20 gram gær
300 gram hvedemel
1 teskefuld salt
3 æg
150 gram meget blødt smør
+ 1 æg til pensling
1 agurk
4 tomater
1 iceberg salat
OG DENNE lækre opskrift på american barbecue sauce
Sådan laver du hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller:
- Bland salt med paprika, brun farin, spidskommen og lidt friskkværnet peber, og mas det godt sammen.
- Dup nakkefileten tør med et stykke køkkenrulle, og gnid den tørre rub godt ind i stegen, som derefter lægges i et ildfast fad.
- Hæld en halv liter vand ved i fadet, og nu skal nakkefileten have 12 timer ved 100 grader i ovnen. Den passer egentlig sig selv i alle 12 timer, men det kan være du et par gange skal hælde lidt ekstra vand i bunden af fadet. Du kan også med fordel løbende øse lidt af skyen op på stegen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
- De sprøde burgerboller laves ved at røre gæren ud i lunkent vand. Derefter røres cirka halvdelen af hvedemelet gradvist i sammen med saltet. Brug en grydeske, og fortsæt nu med at røre æggene i et ad gangen, inden du til sidst rører det meget bløde smør i sammen med resten af melet.
- Vælt dejen ud på bordet, og ælt den hurtigt og let igennem. Tilbage i skålen med dejen, hvor den nu skal hæve en time.
- Ud på bordet med dejen igen, hvor du igen ælter dejen ganske let igennem, inden du deler den i 10 lige store stykker. Tril til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir, og trykket let flade som til burgerbuller.
- Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Så pensles burgerbollerne med sammenpisket æg, og du skal ikke spare på det. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter.
- Lad de bløde burgerboller køle af på en rist, inden de flækkes og fyldes med salat, pulled pork (du trækker den langtidsstegte nakkefilet fra hinanden med to gafler), tomat, agurk og en hjemmelavet amerikansk barbecue sauce.
Charlotte Nielsen
Er det ikke alt for lidt vand?