Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Påskemad: Her er de mest populære påskeretter

Påskemad: Her er de mest populære påskeretter

Billede med påskeretter og påskemad.
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Hvad spiser vi mest til påske? Her får du de 10 mest populære påskeretter med masser af inspiration til påskebordet og en god påskefrokost.

Ved du hvad de mest populære påskeretter er? Her får du en liste med de opskrifter, der er mest populære på Madens Verden, så du kan dække det perfekte påskebord med lækker påskemad.

Det er typisk meget klassisk påskemad, og du får også lidt fakta og viden om maden til påske her.

10 populære påskeretter

Vi starter med de mest populære opskrifter på lækker påskemad.

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Se opskriften her
billede med fiskefilet
Tarteletter med høns i asparges
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges - en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Se opskriften her
tarteletter med høns i asparges
Hjemmelavet karrysild
Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.
Se opskriften her
Hjemmelavet karrysild
Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
Her er min opskrift på lammekølle i ovn. Lammekøllen steges i et fad sammen med kartofler, gulerødder, rødløg og en dejlig lammesky. Med tid og temperatur.
Se opskriften her
billede med lammekølle
Smørrebrød med æg og rejer
Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Se opskriften her
billederesultat for smørrebrød med æg og rejer
Hjemmelavet hønsesalat
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Se opskriften her
billede med hjemmelavet hønsesalat
Skidne æg
Skidne æg er en traditionel dansk æggeret, hvor kogte æg serveres i en sennepssovs. Trods navnet er retten et sikkert hit på påskebordet.
Se opskriften her
Billede for skidne æg.
Kage med citronfromage og sprød kiksebund
Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.
Se opskriften her
Kage med citronfromage
Frikadeller
Sådan laver du de klassiske og gammeldags frikadeller, der smager himmelsk godt. Få slagterens bedste opskrift på hjemmelavet frikadellefars.
Se opskriften her
Billede af frikadeller.
Påskekage med gul frosting og påskeæg
Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.
Se opskriften her
Påskekage

Lammekølle eller lammesteg

  • En ægte påskeklassiker, særligt i Danmark og mange andre europæiske lande.
  • Serveres typisk med ovnkartofler, hvidløg, rosmarin og rødvinssauce.
  • Alternativ: Lam i gryde, lammekoteletter eller lammefrikadeller.

Æg i alle former

  • Hårdkogte, fyldte, farvede, deviled eggs - æg symboliserer nyt liv og forår.
  • Populære til både frokost og brunch.
  • Bruges også i æggekarrysalat, æggemadder og tærter.

Sild, laks og andre fiskeretter

  • Koldrøget og gravad laks med sennepsdressing
  • Karrysild, marinerede sild, og kryddersild
  • Rejer, tunmousse eller røget makrel som pålæg

Tærter og quiches

  • Perfekte til påskebrunch og frokostborde.
  • Fx porretærte, spinattærte, eller quiche med skinke og ost.
  • Kan nemt laves i forvejen og serveres lun eller kold.

Kyllingeretter

  • Helstegt kylling eller kyllingebryst med forårsgrønt.
  • Kylling i flødesauce med estragon er også blandt de lækre påskeretter.
  • Godt alternativ til lam, hvis man ønsker noget mildere.

Forårsgrønt og tilbehør

  • Nye kartofler (eller tidlige sorter) med smør og persille
  • Grønne asparges, ærter, radiser og spæde salater
  • Frisk rugbrød, flute, smør og krydderurter

Søde sager til påske

  • Påskekage - ofte med citron, marcipan eller chokolade
  • Gule desserter som citronfromage, panna cotta med mango eller passionsfrugt
  • Påskeæg og konfekt med marcipan, nougat og mørk chokolade

Eksempel på en påskefrokost-menu

RettypeEksempler
🥖 Brød & smørRugbrød, flute, kryddersmør
🥚 ÆgÆg med rejer, æggesalat, farvede æg
🐟 FiskLaks, sild, tunmousse
🍖 KødLammesteg, kylling, leverpostej
🥗 SalatÆrtesalat, kartoffelsalat, grøn salat
🍰 DessertCitronkage, marcipanæg, chokoladekage

Tip til påskemad

Vil du gøre noget ekstra ud af det? Prøv en påskebuffet med små retter, så alle kan tage deres favoritter - og husk pynten!

Små kyllinger, servietter med forårsfarver, og blomster på bordet gør det hele ekstra hyggeligt. God fornøjelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.