• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift

Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift

olie eddike dressing
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
146
SHARES
FacebookMessenger146PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. februar 2021 - Udgivet: 15. februar 2021

Her får du min opskrift på en olie eddike dressing. En grundopskrift på dressing med olivenolie, eddike og lidt sennep. God til alle salater.

Olie eddike dressing (eller vinaigrette) er en klassisk, nem og lækker dressing til de fleste salater.

Jeg plejer at lave den populære olie-eddike dressing med en hvidvinseddike, men du kan også bruge andre slags eddike.

Faktisk kan eddiken udskiftes med citronsaft, og i forhold til sennep anvender jeg en medium sennep. Sennep er med til at binde dressingen sammen, udover at den naturligvis tilfører smag.

Brug dressingen til de fleste slags salater. Det er både nemt og godt.

Indhold
  • Her får du min opskrift på en olie eddike dressing. En grundopskrift på dressing med olivenolie, eddike og lidt sennep. God til alle salater.
  • Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Hvilken eddike kan man bruge?
  • Gode tips
  • Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing
  • Big Mac dressing
  • Thousand Island - nem opskrift
  • Green Goddess dressing (nem opskrift)
  • Gomadressing
  • Mormordressing
  • FAQ
  • Kommentarer
olie eddike dressing
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift

4.69 fra 22 stemmer
Her får du min opskrift på en olie eddike dressing. En grundopskrift på dressing med olivenolie, eddike og lidt sennep. God til alle salater.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 800
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk hvidvinseddike - eller anden eddike
  • 1 tsk sennep
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvidvinseddike og sennep i en lille skål, hvorefter det piskes sammen.
  2. Tilsæt så olivenolie, og pisk din olie eddike dressing blank. Det er nemmest, når du starter med at piske eddike og sennep sammen, og tilsætter olien til sidst.
  3. Smag dressingen til med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 800kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er din olie eddike dressing klar til brug.

Portionen passer til en salat til fire personer.

Hvilken eddike kan man bruge?

Eddike-typeSmag/profil
BalsamicoSød, mørk – god til tomater, salater med frugt
Hvid balsamicoMild og frugtig
ÆblecidereddikeFrisk, frugtagtig – alsidig
RødvinseddikeSkarp, syrlig – god til grøntsager
HvidvinseddikeMild, delikat – god til fisk/grønt
Citronsaft/limeSyre med friskhed – kan erstatte eddike

Gode tips

Brug sennep som “emulgator” – det gør dressingen cremet og sammenhængende.

Ryst eller pisk lige før servering – olie og eddike skiller over tid.

Lav store portioner og opbevar i glasflaske til nem brug i hverdagen.

Flere inspirerende opskrifter:

Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing

4.8 fra 14 stemmer
En nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsdressing. Dressingen laves på en creme fraiche med hvidløg, og den er god til salater og salatpizza.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidløgsdressing

Big Mac dressing

4.7 fra 99 stemmer
Her er en nem opskrift på Big Mac dressing. Den hjemmelavede burgerdressing er meget let at lave, og den tager kun 3 minutter at røre sammen.
Gå til opskrift
billederesultat for hjemmelavet Big Mac dressing

Thousand Island - nem opskrift

4.8 fra 61 stemmer
Thousand Island dressing er en populær dressinger, og her er en nem opskrift på dressingen, der bla. bruges til stjerneskud, salater med videre.
Gå til opskrift
billederesultat for Thousand Island dressing

Green Goddess dressing (nem opskrift)

5 fra 1 stemme
Få en nem opskrift på Green Goddess dressing, der er en skøn dressing til den populære Green Goddess salat med forårsløg, spidskål og agurk.
Gå til opskrift
Green Goddess dressing

Gomadressing

4.6 fra 5 stemmer
Gomadressing er en japansk sesamdressing med en skøn nøddeagtig smag. Kan bruges til alle slags salater og som dip til grøntsagsstave.
Gå til opskrift
Gomadressing

Mormordressing

4.6 fra 22 stemmer
Sådan laver du den perfekte mormordressing, der jo indeholder piskefløde, citronsaft og lidt sukker. Helt som mormor lavede den i gamle dage.
Gå til opskrift
billederesultat for mormordressing

FAQ

Hvad er olie eddike dressing?

Det er en kold dressing, lavet på en base af olie og syre (typisk eddike eller citronsaft), ofte smagt til med sennep, honning, salt og peber. Kaldes også vinaigrette, især i fransk madlavning.

Hvilken olie er bedst?

Ekstra jomfru olivenolie – mest klassisk og smagfuld.
Rapsolie eller solsikkeolie – mildere smag.
Valnødde- eller sesamolie – giver nøddeagtig twist (bruges i små mængder).

Hvordan opbevares dressingen?

Opbevar dressingen på køl, især hvis der er friske ingredienser i den (eks. hvidløg eller urter).
Holdbarhed: ca. 1 uge i køleskab.
Simpel olie-eddike uden friske ting kan stå længere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    april 25, 2022 at 2:15 pm

    3:1 Ratio (Olie / Eddike) er altid den perfekte blanding 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required