Her får du min opskrift på en olie eddike dressing. En grundopskrift på dressing med olivenolie, eddike og lidt sennep. God til alle salater.
Olie eddike dressing (eller vinaigrette) er en klassisk, nem og lækker dressing til de fleste salater.
Jeg plejer at lave den populære olie-eddike dressing med en hvidvinseddike, men du kan også bruge andre slags eddike.
Faktisk kan eddiken udskiftes med citronsaft, og i forhold til sennep anvender jeg en medium sennep. Sennep er med til at binde dressingen sammen, udover at den naturligvis tilfører smag.
Brug dressingen til de fleste slags salater. Det er både nemt og godt.
Indhold
- Her får du min opskrift på en olie eddike dressing. En grundopskrift på dressing med olivenolie, eddike og lidt sennep. God til alle salater.
- Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Hvilken eddike kan man bruge?
- Gode tips
- Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing
- Big Mac dressing
- Thousand Island - nem opskrift
- Green Goddess dressing (nem opskrift)
- Gomadressing
- Mormordressing
- FAQ
- Kommentarer

Olie eddike dressing - den sikre grundopskrift
Ingredienser
- 1 spsk hvidvinseddike - eller anden eddike
- 1 tsk sennep
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom hvidvinseddike og sennep i en lille skål, hvorefter det piskes sammen.
- Tilsæt så olivenolie, og pisk din olie eddike dressing blank. Det er nemmest, når du starter med at piske eddike og sennep sammen, og tilsætter olien til sidst.
- Smag dressingen til med lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Så er din olie eddike dressing klar til brug.
Portionen passer til en salat til fire personer.
Hvilken eddike kan man bruge?
Eddike-type | Smag/profil |
---|---|
Balsamico | Sød, mørk – god til tomater, salater med frugt |
Hvid balsamico | Mild og frugtig |
Æblecidereddike | Frisk, frugtagtig – alsidig |
Rødvinseddike | Skarp, syrlig – god til grøntsager |
Hvidvinseddike | Mild, delikat – god til fisk/grønt |
Citronsaft/lime | Syre med friskhed – kan erstatte eddike |
Gode tips
Brug sennep som “emulgator” – det gør dressingen cremet og sammenhængende.
Ryst eller pisk lige før servering – olie og eddike skiller over tid.
Lav store portioner og opbevar i glasflaske til nem brug i hverdagen.
Flere inspirerende opskrifter:
Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing
Big Mac dressing
Thousand Island - nem opskrift
Green Goddess dressing (nem opskrift)
Gomadressing
Mormordressing
FAQ
Det er en kold dressing, lavet på en base af olie og syre (typisk eddike eller citronsaft), ofte smagt til med sennep, honning, salt og peber. Kaldes også vinaigrette, især i fransk madlavning.
Ekstra jomfru olivenolie – mest klassisk og smagfuld.
Rapsolie eller solsikkeolie – mildere smag.
Valnødde- eller sesamolie – giver nøddeagtig twist (bruges i små mængder).
Opbevar dressingen på køl, især hvis der er friske ingredienser i den (eks. hvidløg eller urter).
Holdbarhed: ca. 1 uge i køleskab.
Simpel olie-eddike uden friske ting kan stå længere.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ole
3:1 Ratio (Olie / Eddike) er altid den perfekte blanding 🙂