• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Ørred i ovn (nem opskrift på fisk bagt i sølvpapir)

Ørred i ovn (nem opskrift på fisk bagt i sølvpapir)

Ørred i ovn er dejlig fisk, der bages i folie ved 220 grader. Stegetiden er cirka 20 minutter. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. august 2022 - Udgivet: 10. november 2016

En nem og hurtig opskrift på ørred i ovn. Ørrederne pakkes ind i sølvpapir, og bages cirka 20 minutter ved 200 grader. En dejlig måde at lave fisk på.

Ørred i ovn er en super lækker spise, som samtidig er nem at lave.

Her er en god opskrift på ørred i ovn, hvor den lækre fisk pakkes ind i folie. Samtidig hældes lidt hvidvin ved fisken, hvilket giver en vidunderlig smag.

Opskriften er lavet med gode, danske regnbueørreder. Du kan selv fange dem derude i de danske vandløb, eller købe dem hos din fiskehandler eller i supermarkedet.

Ørreden er en fremragende spisefisk, og så er det jo sundt med fisk på bordet. Ja, faktisk bør vi alle spise fisk mindst to gange om ugen, og her er regnbueørrederne altså en god mulighed.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også her hvordan du laver verdens bedste laks i ovn.

Ingredienser til ørred i ovn

4 stk. ørred - gerne friske og danske ørreder
4 tomater
4 fed hvidløg
1 dusk persille
2 deciliter hvidvin
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rengør ørrederne, og krydr dem med lidt sat og friskkværnet peber. Både indvendigt og udvendigt.
  2. Hak tomaterne groft, hvidløgsfed hakkes fint, og persille groft.
  3. Bland det hele sammen, og fordel i de fire ørreder.
  4. Læg hver ørred på et stykke sølvpapir (gerne grillfolie, der er lidt kraftigere sølvpapir), og foldkanterne lidt op. På den måde er du sikker på, at fyldet ikke løber ud i ovnen. Så vær omhyggelig med denne del.
  5. Dryp ørrederne med lidt citron, der giver ørrederne en god syre.
  6. Hæld så cirka en halv deciliter hvidvin i hver pakke, og luk dem tæt.
  7. Stil fiskepakkerne i et stort ildfast fad, eller på en bradepande.
  8. Bag nu dine ørreder i ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter.

Så er der hvidvinsdampet ørred i ovn, og det smager altså virkelig godt.

Server eventuelt med persillekartofler og en salat med spidskål.

Her er min opskrift på rødspætter i ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Arne Refsgaard

    februar 23, 2023 at 3:39 pm

    Hvor kan man købe sølvpapir? er det ikke meget dyrt?
    Jeg plejer at bruge staniol eller alufolie.

    Svar
    • Agnethe

      december 01, 2023 at 10:48 am

      Staniol, sølvpapir og alufolie er 3 ord for samme ting:)

      Svar
  2. Flemming

    marts 30, 2020 at 2:53 pm

    Blot en lille kommentar. Regnbueørreder er ikke hjemmehørende i Danmark, og kan forhåbentlig ikke fanges nogle steder. Det er kun en opdrætsfisk, der bliver bekæmpet hårdt ved udslip, da den alvorligt truer den naturlige bestand af havørreder, da de æder dennes yngel med stor grådighed.
    Opskriften er ellers ganske udmærket

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her