Se hvordan du nemt laver en børnevenlig kylling i karrysovs. Retten indeholder en masse grøntsager, og derfor skal du blot koge lidt ris til.
Kylling i karrysovs lyder som en stærk ret, men med denne opskrift er retten faktisk meget børnevenlig.
Jeg har anvendt tre teskefulde karry, men du kan smage dig frem til, om du vil retten lidt stærkere. Eller måske mildere.
Du får hele pakken med denne ret: Grøntsager, kød og en herlig sovs med masser af smag.
Så udover ris er der ingen grund til at tænke på en hel masse tilbehør til aftensmaden.
Opskrift på kylling i karrysovs
Nem kylling i karrysovs (børnevenlig opskrift)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at skære fedt og andre urenheder fra kyllingebryst fileterne, og snit dem så i mindre og mundrette tern.
- Brun dem i lidt olie i en tykbundet gryde, hvor de svitses godt af i nogle minutter, så de næsten steges møre. Kom også karry ved, og lad det svitse med et minuts tid. Vend rundt under stegningen.
- Hæld så kyllingekødet op i en dyb tallerken eller skål, og kom lidt mere olie i gryden.
- Kom forårsløg og peberfrugt i gryden, og svits grøntsagerne klare, uden de tager farve.
- Tilsæt hønsefond, og lad det koge op. Ryst dåsen med kokosmælk godt, og hæld indholdet i gryden.
- Når det koger, jævner du retten med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere karry.
- Kom så kyllingekødet i sammen med broccoli-buketterne, og vend det forsigtigt rundt. Lad nu din kylling i karrysovs småsimre i 5-6 minutter, så broccolien bliver kogt, men stadig har en smule friskhed og bid.
- Servér med kogte, løse ris - gerne basmatiris.
Er du vild med karry, kan du også prøve en eller flere af disse opskrifter med den indiske krydderiblanding.
Kom med din kommentar her