• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Madrester - sådan opbevarer du dem korrekt

Madrester - sådan opbevarer du dem korrekt

madrester - æggekage
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. januar 2023 - Udgivet:  8. januar 2023

Madrester kan sagtens spises, om det er en simreret eller en rest dåsetun. Se, hvordan du opbevarer dine rester, og hvad du skal undgå.

Madrester skal ikke hældes i skraldespanden. Vi har for længst lært, at undgå madspild som en del af klimavenlig adfærd - og nu også af økonomiske grunde.

Men hvordan opbevarer vi dem egentlig korrekt? Er det ok at hælde halvdelen af en dåse flåede tomater i saucen og gemme den anden halvdel i et par dage i dåsen?

Og kan vi benytte alle slags plastikbøtter til en varm simreret, og kan vi genbruge plastikbøtter, der har været is i, og bruge dem til opbevaring?

Det og meget mere får du svar på her.

Må maden opbevares i en dåse?

Vi skal kun bruge halvdelen af indholdet i dåsen med makrel i tomat, så resten kommer i køleskabet i dåsen til næste dag.

Det er nemt og hurtigt, men det er ikke særlig smart. Dåser til mad som forskellige fisk, flåede tomater og majs produceres af aluminium og/ eller blik med tin.

Når du åbner dåsen, kan stofferne smitte af på maden. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at vi altid gemmer mad fra konserves i en plastikboks eller lignende.

Genbrug af emballage

Vi har lige spist os igennem en liter is fra en plastikboks. Den passer perfekt i størrelsen til at opbevare madrester. Det er win-win, da vi genbruger i stedet for at producere mere affald, og sparer penge på en beholder.

Ideen er i princippet god nok. Dog er der en tommelfingerregel, som er nem at huske:

Vi skal kun opbevare fødevarer i emballage, som har indeholdt lignende mad. Det betyder, at vores is-boks for eksempel er velegnet til risalamande og hønsesalat, ikke til varm kødsovs.

Igen handler det om kemi. Er boksen fremstillet med henblik på kolde, ikke-syrlige retter, kan kemiske stoffer smitte af på den varme gryderet.

Plastikbokse, som egner sig til mad, er markeret med en kniv og gaffel i bunden, men genbruger du en boks fra take away, er det kun din logik, der fortæller, om den skal bruges til kolde eller varme retter.

Film, stanniol eller plastikbokse?

Opbevaring i plastikbokse er ideelt, da der er rigeligt med spild i verden. De kan bruges om og om igen, indtil de revner eller ridser.

Hvis vi ikke vælger at gemme maden i plastikbokse, er staniolen og husholdningsfilmen vores ven. Eller er de?

Stanniol er faktisk et dårligt valg til syrlige eller meget salte fødevarer, da det er lavet af aluminium. Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan meget salt eller syrligt mad opløse aluminium, som trænger ind i maden.

Desuden er stanniol ikke det bedste valg for klimaet. Hvis du bruger sølvpapir, skal du huske at kassere det i metal-skraldespanden.

Husholdningsfilm er uproblematisk at bruge, men husk at tjekke, om det er velegnet til mikroovnen, hvis det også skal bruges til opvarming.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Peter Christensen

    marts 28, 2025 at 9:57 am

    Hvorfor omtaler i ikke vacumpakning af fødevarer?
    Vi gør følgende:
    1 Fryser afkølede fødevarer i en beholder der har været is i
    2 Tager fødevaren ud af plastikbeholderen og vacumpakker. Det er nemmere at pakke i fryseren og fylder ikke så meget som var det i en plastikboks

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her