Nem opskrift på lækker mørbradgryde med bacon. En klassisk gryderet med svinemørbrad, bacon, pølser og paprikasovs. Nydes med kartoffelmos eller ris.
Mørbradgryde med bacon er en af mine favoritter, da den smager super godt og er nem at lave.
Mørbrad bliver meget mørt efter en time i gryden, og maden går op i en højere enhed når det sker i selskab med fløde, paprika, god bacon og pølser.
Køb nogle gode brunch- eller cocktailpølser - og gerne også et stykke tørsaltet bacon. Det giver det bedste resultat.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbradgryde med bacon
Mørbradgryde med bacon - opskrift på lækker gryderet
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram bacon skåret i tern
- 150 gram champignon i kvarte
- 1 svinemørbrad i mindre tern
- 1 stort løg grofthakket
- 200 gram gulerødder i tern
- 3 teskefulde paprika eller mere hvis du synes
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 deciliter fløde
- 1 potte timian
- 200 gram pølser i mindre stykker
- 1 spiseskefulde engelsk sauce kan udelades
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bacon skæres ud i mindre tern, og steges i en varm stegegryde. Når baconternene er gennemstegte, tilsættes de kvarte champignon, som også steges grundigt. Tag det over i en skål.
- Brun så mørbradtern i lidt smør, og giv kødet en god stegeskorpe. Det giver god smag til din mørbradgryde med bacon.
- Kom så det grofthakkede rødløg ved, og steg videre et minuts tid.
- Så kommes gulerødderne ved sammen med paprika, hakkede tomater, fløde og frisk timian. Tørret timian kan også anvendes.
- Mørbradgryden koges nu ved svag varme i en lille time.
- Tilsæt så pølserne, og kog videre 3-4 minutter.
- Smag din mørbradgryde med bacon til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Tips
Servér den færdige mørbradgryde med bacon lækre basmati ris og en grøn salat.
Eller prøv med en luftig kartoffelmos.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her