Se her hvordan du nemt laver et mørbradfad med ris og grøntsager. Mørbradfadet er en rigtig god middagssret, og en dejlig opskrift på travle dage.
Mørbradfad er god mad, hvor hele retten tilberedes i et fad.
Det er en god resteret, hvor du bruger de grøntsager du har i køleskabet.
Her er det med porrer, gulerødder og peberfrugt, men du kan også anvende andre rodfrugter, fennikel, løg eller hvad du har liggende. Tilberedningstiden er den samme.
Se også: Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift + video)
Om du skal bruge en eller to mørbrad afhænger af størrelsen og hvor sulten I er, men rester er fine til frokost dagen derpå.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til mørbradfad
1-2 svinemørbrad - afhængig af størrelse og sult
3 deciliter løse ris
8 deciliter hønsebouillon (8 deciliter vand og to bouillonterninger)
1 rød peberfrugt
2 porrer
3 gulerødder
2 fed hvidløg
2 teskefuld tørret timian - eller en dusk frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog først vand op sammen med bouillonterninger, så du får en god og varm bouillon. Hæld bouillonen i et stort og ildfast fad, hvor der også er plads til svinemørbrad.
- Afmål løse ris og kom i bouillonen.
- Peberfrugt skæres i tynde strimler, porrer i skiver og gulerødderne i mindre tern. Hvidløg hakkes fint. Svits det hele på en varm pande i lidt olie i et par minutter sammen med timian og hæld det derefter i det ovnfaste fad. Vend det forsigtigt rundt og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Svinemørbrad afpudses. Brun mørbrad grundigt på en var pande, og krydr med salt, peber og eventuelt paprika eller dit yndlingskrydderi.
- Læg mørbrad over ris og grøntsager.
- Steg nu mørbradfadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter. Så er både ris og mørbrad tilberedt som det skal.
Tag fadet ud af ovnen og anret det ved bordet. Mørbrad skæres i tynde skiver og nydes sammen med ris og grønstager.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Mørbradfad med ris
Stem her
( stemmer)
Inge
Hej.
Dejlige opskrifter.
Umiddelbart ser det ud til at du altid bruger varmluft i din opskrifter. Hvordan kan det være ?
Vh Inge Sørensen