Se min opskrift på en nem gryderet med mørbrad i paprikasauce. En hurtig mørbradgryde med champignon, peberfrugt og flødesauce med paprika.
Mørbrad i paprikasauce er en klassisk opskrift med svinemørbrad, der steges i en gryde sammen med blandt andet champignon og peberfrugt.
Tilberedningstiden er ret kort, og det her er faktisk en hovedret, som du kan lave på cirka 25 minutter. Så den er god på dage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavningen.
Alligevel får du en god og mættende ret med masser af smag, og mængden af paprika kan du jo justere som du synes. Der kan sagtens tilføjes lidt mere paprika i gryderetten, hvis du er til det.
Jeg synes du skal servere enten ris eller kartoffelmos til mørbrad i paprikasauce, og der er opskrifter på de to slags tilbehør nederst i opskriften her.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på mørbrad i paprikasauce
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 250 gram champignon
- 1 løg
- 3-4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 4 teskefulde paprika
- 4 deciliter fløde
- 1 bouillonterning
- 2 teskefulde tomatpasta
- 1 dusk timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses og skæres i skiver på cirka halvanden centimeters tykkelse.
- Varm en stegegryde op, kom en lille klat smør i og brun mørbradstykkerne grundigt ved høj varme på begge sider. Krydr med salt og peber, og læg til side.
- Champignon børstes rene og deles i kvarte, hvorefter de sauteres godt af i gryden.
- Løg hakkes groft og kommes ved når champignonstykkerne har fået farve. Tilsæt også gulerødder i skiver og rød peberfrugt i tynde strimler. Lad det sautere et par minutter.
- Kom paprika ved sammen med fløde, en bouillonterning, tomatpasta og bladene fra en god dusk frisk timian.
- Lad det simre cirka 10 minutter, så gulerødderne netop begynder at blive lidt møre.
- Smag paprikasaucen til med salt og peber, hvorefter mørbradstykkerne lægges tilbage i gryden. Lad gryderetten simre yderligere fem minutter.
- Lige før servering vendes et bundt finthakket persille i gryderetten.
Næringsindhold
Tips
Mørbrad i paprikasauce serveres med kogte basmatiris eller en gammeldags kartoffelmos.
Se også disse lækre gryderetter:
Comments
No Comments