Mørbrad i ovn er svinemørbrad, der steges i ovnen sammen med peberfrugter, cocktailpølser, bacon og en fremragende peberflødesovs.
Her er min bedste opskrift på mørbrad i ovn, der er en lækker hverdagsret med svinemørbrad i fad.
Helt traditionelt med blandt andet peberfrugt, bacon og pølser, og det er en ret, som hele familien vil elske.
Mørbrad i fad tager ikke så lang tid at lave, og derfor er den gode på hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavning.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mørbradsfadet serveres naturligvis med ris eller kartoffelmos til.
Opskrift på mørbrad i ovn
Mørbrad i ovn - i fad med cocktailpølser
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1 svinemørbrad skåret i tynde bøffer på cirka 1 centimeter
- 100 gram bacon tørsaltet, skåret i tern
- 300 gram cocktailpølser eller brunchpølser
- 200 gram champignon i kvarte
- 2 rødløg grofthakkede
- 2 røde peberfrugter i tern eller skiver
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 deciliter kalvefond
- 2 deciliter piskefløde
- 1 dåse hakkede tomater 400 gram
- 1 teskefuld Maizena til jævning
Sådan gør du
- Start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene og andet fedt. Skær den i skiver eller bøffer på en centimers tykkelse.
- Rengør champignon, og del dem i kvarte.
- Skær tørsaltet bacon ud i tern, og rødløgene hakker du groft.
- Skær toppen af peberfrugterne og fjern kernehuset, inden du deler dem i grove tern eller skiver.
- Find et ildfast fad frem, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt en god klat smør på panden, og ved en god varme bruner du nu mørbradbøfferne på begge sider, så de får en solid stegeskorpe - det giver smag til retten!
- Hæld dem op i det ildfaste fad.
- Svits så bacontern til de er flotte og gyldne, og tilsæt så cocktailpølser, som også varmes godt igennem. Hæld det op i fadet.
- Hæld de hakkede tomater i det ildfaste fad.
- Brun så champignon grundigt, de skal svitses godt af - det giver også en fantastisk smag til mørbradfadet. Kom også dem op i det ildfaste fad.
- Kom endnu en klat smør på panden, og svits rødløg og peberfrugter, Ryst panden rundt, og efter et par minutter kom du balsamico i. Lad det svitse et minut mere, og tilsæt så kalvefond og piskefløde.
- Lad det koge op, og jævn med en teskefuld Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Krydr også med generøse mængder friskkværnet peber, men IKKE salt. Baconstykkerne er meget saltede, og det er som regel slat nok til retten!
- Hæld peberflødesovsen op i fadet, og giv den et par ekstra vrid med peberkværnen. Vend det rundt med en spiseske, så du får fordelt smagen godt i fadet.
- Sæt så fadet midt i ovnen, og lad den stege der i 20 minutter.
Tips
Tag den ud, og server mørbrad i ovn med kogte basmati ris og en grøn salat. En gammeldags kartoffelmos er også god til.
Mørbrad i fad er som sagt en lækker ret til både den travle hverdag og mere festlige lejligheder.
Svinemørbraden bliver virkelig mør, og peberflødesovsen helt fantastisk.
Pølser i retten
Tilsæt cocktailpølser eller brunchpølser - jeg plejer at bruge det sidste. Og jeg synes de bedste er Slagter Lampes brunchpølser, som du kan købe i blandt andet Rema 1000.
De passer godt til retten her. Men du kan også bare bruge almindelige cocktailpølser - eller wienerpølser, som du deler i mindre stykker.
Fryseegnet
Retten er fryseegnet, så du altid har god mad på frost.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her