• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Madbrød med valnødder - de bedste valnøddebrød

Madbrød med valnødder - de bedste valnøddebrød

Lækre madbrød med valnødder, som smager vidunderligt med en god klat smør. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. december 2019 - Udgivet: 28. marts 2016

Sæt ekstra trumf på med denne opskrift på madbrød med valnødder, der er super lækre at servere til maden. Gerne lune med en klat smør til.

Madbrød med valnødder er et dejligt stykke kuvertbrød, der bages med lidt kærnemælk, fuldkorns hvedemel og valnødder.

Opskriften giver 16 stk.

Ingredienser til madbrød med valnødder:

1,5 deciliter sødmælk
1,5 deciliter kærnemælk
100 gram økologisk smør
40 gram gær
2 økologiske æg
300 gram fuldkorns hvedemel
250 gram hvedemel
3 teskefulde økologisk rørsukker
1 teskefuld salt
100 gram valnødder

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det så smørret smelter i mælken. Tilsæt så kærnemælk, og når det er lunkent, hælder du det op i skålen til din røremaskine.
  2. Kom gæren i væsken, og rør den ud.
  3. Bland de to slags mel med rørsukker og salt, og rør det gradvist ud i dejen. Kom også to æg i, og ælt dejen godt igennem ved næstlaveste hastighed.
  4. Hak valnødderne og kom dem i dejen, og ælt den færdig.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter. Naturligvis overdækket med et viskestykke.
  6. Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem. Del den i 16 stykker, som du sætter på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  7. Læg et viskestykke over, og lad dine madbrød med valnødder hæve i yderligere 30 minutter.
  8. Smelt en klat smør, og pensl madbrødene med lidt smeltet smør.
  9. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og nu skal du bage dine madbrød med valnødder i cirka 16-18 minutter midt i ovnen.
  10. Brødene bliver flotte og mørkgyldne, og så er de færdige.

Lad dem hvile fem minutter på en rist, men servér dem ellers lune med lidt smør til.

Se også mine opskrifter på:

Sådan laver du damp i ovnen til brødbagning

Italiensk madbrød med tomater og rosmarin

Italiensk grydebrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her