• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt flæsk i ovn - langtidsstegt og sprødt

Stegt flæsk i ovn - langtidsstegt og sprødt

langtidsstegt flæsk
4.7 fra 368 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20.3k
SHARES
FacebookMessenger20.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 21. januar 2021

Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.

Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.

Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.

Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt. Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Indhold
  • Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
  • Stegt flæsk i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Æggekage med stegt flæsk
  • Stegt flæsk i airfryer på 25 minutter - nem og lækker opskrift
  • Valgflæsk
  • Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)
  • Flæskesteg i ovn
  • FAQ
  • Kommentarer
langtidsstegt flæsk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt flæsk i ovn - nem opskrift

4.73 fra 368 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 777
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g flæsk - i skiver
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
  2. Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
  3. Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
  4. Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
  5. Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
  6. Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
  7. Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.

Næringsindhold

Kalorier: 777kcalProtein: 14gFedt: 80gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 37gKolesterol: 108mgNatrium: 1211mgKalium: 278mgVitamin A: 15IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sådan laver du langtidsstegt flæsk i i ovn. Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.

Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.

Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.

Flere inspirerende opskrifter:

Stegt flæsk med persillesovs

4.7 fra 96 stemmer
Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billederesultat for stegt flæsk med persillesovs

Æggekage med stegt flæsk

4.8 fra 56 stemmer
Kromandens æggekage med stegt flæsk er en luftig æggekage, som du kan lave på ca. 25 min. Æggekagen bages færdig i ovnen, så det er nemt.
Gå til opskrift
billede med æggekage med stegt flæsk

Stegt flæsk i airfryer på 25 minutter - nem og lækker opskrift

5 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på stegt flæsk i airfryer. En nem fremgangsmåde, hvor flæskeskiverne bliver sprøde og lækre i airfryeren.
Gå til opskrift
stegt flæsk i airfryer

Valgflæsk

4.6 fra 5 stemmer
Valgflæsk hører til valgkampen i Danmark, og her får du både svaret på oprindelsen af ordet - og selvfølgelig også den bedste opskrift på valgflæsket.
Gå til opskrift
billede med valgflæsk

Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)

4.3 fra 20 stemmer
Grillet flæsk er den perfekte måde at stege flæsk på. Her er den bedste opskrift på stegt flæsk på grill med de gode tips og tricks.
Gå til opskrift
Billede med grillet flæsk og stegt flæsk på grill

Flæskesteg i ovn

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

FAQ

Hvad er stegt flæsk?

Stegt flæsk er skiver af råt svinebryst med svær, som steges sprøde og gyldne. Serveres traditionelt med persillesovs og kartofler, og det er Danmarks nationalret.

Hvorfor stege flæsk i ovn?

Fordelene ved at stege flæsk i ovnen er:
Mere ensartet sprødhed
Mindre sprøjt og svineri
Mulighed for at lave mange skiver ad gangen.

Hvor tykke skal skiver af stegt flæsk være?

3–5 mm: Bliver hurtigere sprøde, men kan blive hårde.
6–8 mm: Mere kødfulde og saftige, men kræver lidt længere tid
Husk: Ens tykkelse er vigtigt for jævn stegning.

Kan man stege flæsk direkte fra frost?

Det kan man godt, men det tager længere tid og du risikerer en ujævn stegning af flæskeskiverne. Optø flæsket først for bedste resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Martin

    december 14, 2024 at 10:14 pm

    Har eksperimenteret med at få den perfekte stegte flæsk i mange år, dette er ubetinget den bedste opskrift jeg har prøvet.

    Svar
  2. Hans Jørgen såby

    september 26, 2024 at 6:13 pm

    Stegt flæsk i ovn

    Svar
  3. Anders

    juni 24, 2024 at 6:58 pm

    Den bedste opskrift jeg har prøvet, og det er mange. Kødet bliver ikke tørt, og samtidig bliver sværen sprød.

    Svar
  4. Kjeld

    juni 11, 2024 at 6:56 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  5. Anna Østerskov

    juni 06, 2024 at 10:29 am

    Super lækkert, men pas på med varmen som nævnt🤗

    Svar
  6. Torben

    juni 03, 2024 at 10:11 am

    Super

    Svar
  7. Anne Fabech

    maj 10, 2024 at 3:08 am

    Jeg har lavet det nogen gange på din beskrevne måde og det fungerer fantastisk. Vi får gæster på mandag, hvor jeg vil lave det igen. Der vil jeg dog prøve at panere dem; er det samme stegetider?

    Mvh. Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 10, 2024 at 6:28 am

      Hej Anne
      Tak for de pæne ord omkring langtidsstegt flæsk - og ja, det bør være samme stegetid 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Mia

    februar 11, 2024 at 11:41 pm

    Skal flæsket ud af ovnen mens ovnen varmer op til de høje grader eller skal det bare blive i ovnen?

    Svar
  9. Charlotte

    august 07, 2023 at 6:11 pm

    Skal skiverne vendes undervejs for at de bliver sprøde på begge sider?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 07, 2023 at 8:06 pm

      Hej Charlotte
      Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Jørn Albertus

    maj 31, 2023 at 9:12 pm

    Rigtig god opskrift. Det bliver ikke sidste gang, jeg steger flæsk på den måde!

    Svar
  11. Jan Lyngdam

    april 13, 2023 at 3:31 pm

    Jeg plejer at stege flæsk på panden, men agter nu at afprøve din metode. Det ville være en god ide, at skrive hvor mange skiver man skal skære de 800 gram kød ud i, - altså ca. tykkelse og antal. Hvor mange skiver kan man f.eks. have plads til på risten over en bradepande? Hvis man skal have mange gæster, - kan man så evt have to bradepander i ovnen på en gang, når der bruges varmluft, - evt om man så skal justere temperaturerne. Eller kan man stille skiverne på højkant i mellem ristens riller?

    Svar
  12. Dennis Eliasen

    april 03, 2023 at 7:04 pm

    Det er den bedste måde at på sprøde og saftigt flæsk på👌 mange tak for opskriften!

    Svar
  13. Marianne Steiner

    november 02, 2022 at 3:21 pm

    Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 02, 2022 at 3:47 pm

      Hej Marianne
      Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  14. Sanne

    oktober 28, 2022 at 3:21 pm

    Kan man stege ad to omgange og så varme den første portion når anden portion er færdig?

    Svar
  15. Anni

    oktober 11, 2022 at 5:12 pm

    Du får ug med krys og slange her fra 👍

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required