• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Laks med blomkål og dild

Laks med blomkål og dild

billede til laks med blomkål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
657
SHARES
FacebookMessenger657PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 5. december 2023

Her får du en lækker opskrift på laks med blomkål og dild. Det er en simpel hverdagsret med få ingredienser, der tager ca. 30 min. at lave.

Laks med blomkål er en virkelig nem fiskeret, som alle kan lide. Samtidig skal du ikke bruge mange ingredienser til den - og så er den hurtig at lave.

Laks, blomkål og sovs tilberedes i et fad i ovnen på 20 minutter, og dertil kommer en smule forberedelsestid.

Madlavningsfløde kan selvfølgelig erstattes med almindelig fløde, hvis du ikke er så bange for kalorierne. Se også hvordan du laver en ovnbagt laks.

Opskrift på laks med blomkål

billede til laks med blomkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med blomkål og dild

5 fra 6 stemmer
Her får du en lækker opskrift på laks med blomkål og dild. Det er en simpel hverdagsret med få ingredienser, der tager ca. 30 min. at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 333
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 blomkål - i små buketter
  • 4 laksefileter - uden skind og ben
  • 1 citron
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk sennep
  • 1 håndfuld dild - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til laks med blomkål starter du med at skære blomkålen i små buketter, der fordeles i et ovnfast fad. Pas på de ikke er for store, da de kun tilberedes i 20 minutter i fadet.
  2. Læg de skind- og benfri laksefileter oven på blomkålsbuketterne. Jeg bruger gerne laksestykker, der vejer ca. 150 gram stykket, men det kan sagtens være mere eller mindre. Husk blot at tjekke for ben i laksen - og fjern skindet.
  3. Pres lidt friskpresset citronsaft over laksestykkerne, og krydr med salt og peber.
  4. I en skål røres madlavningsfløden sammen med lidt sennep, hakket dild samt lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Hæld det i fadet, og det kan hældes over laksen eller blot i fadet uden om fisken.
  6. Giv det så 20 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Imens kan du lave tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier: 333kcalKulhydrater: 16gProtein: 37gFedt: 14gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 98mgNatrium: 766mgKalium: 1395mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 290IUVitamin C: 84mgCalcium: 213mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Laks med blomkål serveres straks, og du evt. pynte med lidt mere dild inden servering.

Serveres gerne sammen med kogte kartofler (evt. kogt i bouillon) og en råkostsalat. Eller en god spidskålssalat.

Se også mine populære opskrifter på:

Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required