Her får du en lækker opskrift på laks med blomkål og dild. Det er en simpel hverdagsret med få ingredienser, der tager ca. 30 min. at lave.
Laks med blomkål er en virkelig nem fiskeret, som alle kan lide. Samtidig skal du ikke bruge mange ingredienser til den - og så er den hurtig at lave.
Laks, blomkål og sovs tilberedes i et fad i ovnen på 20 minutter, og dertil kommer en smule forberedelsestid.
Madlavningsfløde kan selvfølgelig erstattes med almindelig fløde, hvis du ikke er så bange for kalorierne. Se også hvordan du laver en ovnbagt laks.
Opskrift på laks med blomkål
Laks med blomkål og dild
Ingredienser
- 1 blomkål - i små buketter
- 4 laksefileter - uden skind og ben
- 1 citron
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 2 teske sennep
- 1 håndfuld dild - hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til laks med blomkål starter du med at skære blomkålen i små buketter, der fordeles i et ovnfast fad. Pas på de ikke er for store, da de kun tilberedes i 20 minutter i fadet.
- Læg de skind- og benfri laksefileter oven på blomkålsbuketterne. Jeg bruger gerne laksestykker, der vejer ca. 150 gram stykket, men det kan sagtens være mere eller mindre. Husk blot at tjekke for ben i laksen - og fjern skindet.
- Pres lidt friskpresset citronsaft over laksestykkerne, og krydr med salt og peber.
- I en skål røres madlavningsfløden sammen med lidt sennep, hakket dild samt lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld det i fadet, og det kan hældes over laksen eller blot i fadet uden om fisken.
- Giv det så 20 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Imens kan du lave tilbehør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Laks med blomkål serveres straks, og du evt. pynte med lidt mere dild inden servering.
Serveres gerne sammen med kogte kartofler (evt. kogt i bouillon) og en råkostsalat. Eller en god spidskålssalat.
Se også mine populære opskrifter på:
Glaseret laks med blomkålsris og spinat
Del dine ideer og tanker med os andre her: