Her får du en lækker opskrift på laks med pasta. En nem og hurtig ret til aftensmad med bla. spinat, champignon, ærter og lidt flødesovs.
Laks med pasta er en de retter, som du meget hurtigt bliver super glad for. Ja, måske er det endda en ny livret.
Laks er jo sundt, og meget nem at tilberede på denne måde. Dertil kommer, at retten er ret hurtig at lave, så det er hurtig aftensmad på travle dage.
Mens laksesiden bages i ovnen, kan du lave resten klar. Herunder den lækre flødesovs med champignon, spinat og ærter.
Opskrift på laks med pasta
Ingredienser
Ovnbagt laks
- 1 side laks - uden ben
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Spinat og flødesovs
- 200 gram champignon - rengjorte og skåret i tynde skiver
- 150 gram spinat - skyllet
- 150 gram ærter - gerne fra frost
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 1 terning bouillon - klar eller høns
- 1 potte basilikum
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 500 gram pasta - frisk, evt. en hjemmelavet pasta
Sådan gør du
- Den hele lakseside tjekkes for ben, og lægges derefter i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Dryppes med citronsaft og krydres med salt og peber.
- Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft. Laks må ikke tilberedes for længe, da det ødelægger smagen af den fine fisk.
- Imens laksen er i ovnen, sauterer du champignon i skiver af på en meget varm pande tilsat lidt olie. Giv bare svampene en god kulør.
- Kom så de friske spinatblade på panden lidt efter lidt, hvor bladene får lov til at falde sammen.
- Tilsæt så ærter sammen med madlavningsfløde, en smuldret bouillonterning og basilikum. Du kan bruge frisk eller tørret basilikum til laks med pasta, og madlavningsfløden kan også erstattes med en alm. fløde (som så indeholder flere kalorier).
- Lad det creme lidt ind, skru ned for varmen og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Frisk pasta koges i saltet vand, og her er kogetiden typisk blot et par minutter.
Næringsindhold
Tips
Laks med pasta anrettes på lune tallerkner.
Først med frisk pasta nederst, derpå den skønne flødesovs med spinat, champignon og ærter - og øverst toppes med et stort stykke laks.
Det er virkelig god aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Se også disse pastaopskrifter:

Comments
No Comments