• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Billede med stegt kyllingebryst på pande.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. maj 2025 - Udgivet: 25. april 2023

Stegt kyllingebryst er en klassiker i det danske køkken, men hvordan steger man kyllingebrystfileterne helt perfekte, så de både er møre og saftige, men samtidig også gennemstegte?

Her deler jeg mine erfaringer omkring pandestegt kyllingebryst, og som jeg synes kødet bør steges på panden. Flere tips og tricks længere nede.

Husk, at kyllingekød altid skal gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.

Indhold
  • Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Kvalitet
  • Forberedelse
  • Fedtstof til stegt kyllingebryst
  • Hviletid
  • Kyllingebryst i ovn
  • Kylling i ovn
  • Kylling i karry
  • Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker
  • Kyllingelår i ovn
  • Grydestegt kyllingebryst
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede med stegt kyllingebryst på pande.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

5 fra 1 stemme
Her er min guide til stegt kyllingebryst. Se hvordan du steger kyllingebryst på panden, så kødet bliver mørt og saftigt. Inkl. stegetid og de gode tips.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 182
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst - fileter
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bank kyllingebrystfileterne lidt flade mellem to fryseposer. Du kan bruge en kagerulle eller lignende. Du skal ikke smadre kødet, men lad det få samme tykkelse hele vejen igennem, fordi det så er nemmere at stege ensartet.
  2. Stegt kyllingebryst laves ved at varme en pande op ved høj varme. Jeg plejer at sætte den på 7 på en skala fra 1-9. Og så skal panden varmes igennem.
  3. Kom et par spiseskefulde smør på panden. Lad smørret blive nøddebrunt. Tilsæt også gerne lidt olie.
  4. Læg så kyllingebrystfileterne på, og brun dem et minuts tid på begge sider, så kødet får den perfekte stegeskorpe.
  5. Skru varmen ned på middel eller lidt lavere, og kom om nødvendit lidt mere fedtstof på panden.
  6. Steg nu kyllingebrystfileterne færdige, og den samlede stegetid er ca. 5 minutter pr. side. Men det afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke kyllingefileterne er.
  7. Krydr de pandestegte kyllingefileter med salt og friskkværnet peber. De kan også krydres med lidt oregano, paprika eller andre krydderier.

Næringsindhold

Kalorier: 182kcalKulhydrater: 0.003gProtein: 29gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 96mgNatrium: 763mgKalium: 510mgSukker: 0.003gVitamin A: 129IUVitamin C: 2mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kvalitet

Det vigtigste starter når du handler ind. For der er stor forskel på kyllingekødet, og det handler blandt andet hvor meget vand kødet er pumpet med.

Jeg vil ikke generelt sige, at dyre stykker kyllingebryst er bedre end de billigere, men som udgangspunkt gælder reglen, at man får hvad man betaler for.

Og min erfaring er også, at kød fra økologiske/fritgående kyllinger giver det bedste resultat.

Forberedelse

Hjemme i køkkenet er der er et par gode tricks, når vi taler stegt kyllingebryst. Du kan selvfølgelig stege kyllingebrystfileterne som de, men du kan også gøre noget andet.

Enten lægge fileterne mellem to fryseposer, og så give dem nogle bank, så kyllingekødet bliver mere ensartet i tykkelsen. Du skal ikke smadre kødet fuldstændigt, men brug eventuelt en kødhammer eller en kagerulle, og giv det et par slag.

Du kan også give oversiden af kyllingebrystfileterne et par rids med en skarp kniv.

Fedtstof til stegt kyllingebryst

Hvad er bedst til stegt kyllingebryst - er det olie eller smør?

Du kan sagtens stege i begge dele, eller en blanding for den sags skyld, men jeg foretrækker at stege i rent smør. Eller tilsat en smule olie. Det handler simpelthen om smag, hvor jeg synes smørret klart slår olien.

Udforingen er, at smørret ikke må branke når du bruner kødet, men det kan sagtens lade sig gøre. Derfor anvender jeg altid smør til pandestegning af kyllingebryst fileter.

Hviletid

Stegt kyllingebryst må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.

Nu har du et lækkert og mørt stykke kyllingekød, der simpelthen smager dejligt, og som altså ikke er tørt.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingebryst i ovn

4.8 fra 221 stemmer
Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingefilet i ovn

Kylling i ovn

4.7 fra 264 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker

4.8 fra 13 stemmer
Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Gå til opskrift
lørdagskylling

Kyllingelår i ovn

4.8 fra 52 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår i ovn

Grydestegt kyllingebryst

4.9 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Gå til opskrift
grydestegt kyllingebryst med tilbehør

FAQ

Hvor lang tid skal kyllingebryst stege på panden?

Hvis du banker kyllingefileterne let, skal du beregne en stegetid på ca. 5 minutter på hver side. Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen på kyllingefileterne.

Hvad skal kernetemperaturen være i stegt kyllingebryst?

Kylling skal altid gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader, og dette gælder også kyllingebryst. Brug gerne et stegetermometer.

Hvor lang tid kan pandestegt kyllingebryst holde sig?

De stegte kyllingefileter opbevares på køl, hvor de kan holde sig friske i 3-4 dage. Brug dem evt. som pålæg eller i en sandwich.

Kan man fryse stegt kyllingebryst?

Ja, du kan sagtens fryse stegt kyllingebryst ned. Skær det eventuelt ud inden frysning. Fryses ned i en tæt beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger

    maj 22, 2025 at 8:30 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Dana

    januar 14, 2025 at 9:52 am

    Hej!
    Tak for altid gode og fail proof opskrifter!
    Har du råd til hvordan jeg kan sørge for at øko kyllingbryst rent faktisk bliver mørt? Bor i Spanien, og her er den sejere end konventionel, eller øko kylling for den sags skyld..
    Mvh.

    Svar
  3. Julia

    oktober 11, 2022 at 11:57 am

    Hej, kan man varme det stegte kyllingekød op når gæsterne kommer og bevare sprødhed etc? Skal det i såfald være i ovnen og ved hvad temperatur? Det skal bruges til en pasta med pest ret og anrettes udskåret oven på retten.
    Tak for nogle skønne opskrifter.
    Mvh Julia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2022 at 12:12 pm

      Hej Julia
      Tak for det. Jo, det kan du sagtens, men den friskstegte kylling smager bedst 🙂
      Opvarm evt. kyllingebrystfileterne ved 150 grader i ovnen.
      Du kan også brune kyllingebrystfileterne af på panden, så de netop har stegeskorpe - og derefter stege dem færdige i ovnen. Her skal de så have ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af tykkelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required