Kødboller i tomatsovs skal du prøve at lave med denne opskrift, hvor du tilsætter grønne peberfrugter i strimler i tomatsovsen.
Der findes mange opskrifter på kødboller i tomatsovs, men snyd ikke dig selv for denne med peberfrugter og hvidløg.
Kødbollerne steges i ovnen, mens tomatsovsen koges med grønne peberfrugter, løg og hvidløg. Du kan tilsætte lidt hvidvin, men vinen kan også erstattes med vand.
Opskriften er til fire personer.
Til kødboller i tomatsovs skal du bruge:
Kødboller laves af
700 gram hakket oksekød
2 æg
2 teskefulde tørret oregano
2 fed hvidløg
2 teskefulde løgpulver
2 teskefulde salt
1 deciliter oksefond eller bouillon
Tomatsovs med peberfrugt laves af
1 almindeligt og finthakket løg
3 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter
1 spiseskefuld balsamico
1 teskefuld sukker
1 deciliter hvidvin (kan erstattes af 1 deciliter vand)
1 teskefuld paprika
3 dåser hakkede tomater
2 teskefulde tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
SE OGSÅ opskriften på verdens bedste boller i karry
Sådan laver du kødboller i tomatsovs med peberfrugt:
- Start med at komme det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Rør farsen godt sammen, og du om nødvendigt tilsætte en smule mere vand. Det burde dog ikke være nødvendigt.
- Form til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold, og stil kødbollerne på en bageplade med bagepapir. Jeg plejer at bruge en lille ske til formålet.
- Steg nu kødbollerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter. Ikke længere, for så bliver kødbollerne tørre!
- Imens laver du tomatsovsen. Kom en god sjat olivenolie i en sauterpande eller en meget stor pande, og svits finthakket løg og hvidløg et par minutter uden de tager farve.
- De grønne peberfrugter snittes i tynde strimler, der svitses med i yderligere et par minutter.
- Så kommes balsamico på panden sammen med balsamico, sukker, lidt hvidvin og paprika, og væsken koges hurtigt ind.
- Tilsæt så hakkede tomater og oregano, og smag til med salt og peber.
- Lad tomatsovsen småkoge i 7-8 minutter, hvorefter de færdigstegte kødboller vendes med.
Serveres med en god pasta og en lækker tomatsalat.