Kødboller i tomatsovs skal du prøve at lave med denne opskrift, hvor du tilsætter grønne peberfrugter i strimler i tomatsovsen.
Der findes mange opskrifter på kødboller i tomatsovs, men snyd ikke dig selv for denne med blandt andet peberfrugter og hvidløg.
Kødbollerne steges i ovnen, mens tomatsovsen koges med grønne peberfrugter, løg og hvidløg. Til sidst bliver hele herligheden samlet, og du står med et lækkert måltid.
Du kan tilsætte lidt hvidvin, hvis du synes, at det giver en ekstra god smag, men har du ikke lyst til at hælde vin i retten, kan den erstattes med vand.
Jeg selv bruger en deciliter hvidvin, som tilføjer en god balance i tomatsovsen, men det er smag og behag.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kødboller i tomatsovs
Ingredienser
- 700 gram hakket oksekød
- 2 æg
- 2 tsk tørret oregano
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk salt
- 1 dl oksefond - eller bouillon
Tomatsovs
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg
- 2 grønne peberfrugter
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 teskefuld sukker
- 1 deciliter hvidvin - el 1 dl vand
- 1 teskefuld paprika
- 3 dåser hakkede tomater
- 2 teskefulde tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at komme det hakkede oksekød i en skål sammen med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Rør farsen godt sammen, og du om nødvendigt tilsætte en smule mere vand. Det burde dog ikke være nødvendigt.
- Form til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold, og stil kødbollerne på en bageplade med bagepapir. Jeg plejer at bruge en lille ske til formålet.
- Steg nu kødbollerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 15 minutter. Ikke længere, for så bliver kødbollerne tørre!
- Imens laver du tomatsovsen. Kom en god sjat olivenolie i en sauterpande eller en meget stor pande, og svits finthakket løg og hvidløg et par minutter uden de tager farve.
- De grønne peberfrugter snittes i tynde strimler, der svitses med i yderligere et par minutter.
- Så kommes balsamico på panden sammen med balsamico, sukker, lidt hvidvin og paprika, og væsken koges hurtigt ind.
- Tilsæt så hakkede tomater og oregano, og smag til med salt og peber.
- Lad tomatsovsen småkoge i 7-8 minutter, hvorefter de færdigstegte kødboller vendes med.
Disse herlige kødboller kan du servere med en pasta efter eget valg. Og så skal der en rigtig, god salat til.
Her er lidt inspiration til salater, som passer ekstra godt til denne ret:

Comments
No Comments