Juledessert, som kan laves en hel uge i forvejen. Denne er med pocherede pærer, som får smag fra aromatiske og varme krydderier.
Juledessert til familiens julefrokost kan være svær at komme igennem efter at have spist løs af alskens mad.
Men denne dessert med timianpocherede pærer er en let og delikat ret at afslutte julemaden med.
Opskriften er udviklet af Søren Westh fra det kulinariske laboratorium .506, der blandt andet har arbejdet på Noma.
Og det er en del af en samlet vegetarisk julemenu, som du finder opskrifter på her.
.506 og EAT GRIM har samarbejdet om at lave en julekasse med opskrifter, frugt, grønt og ingredienser samt indkøbslister dertil i år.
Afslutning på et julefestmåltid
Menuen består af otte lækre retter med sæsonens grøntsager og frugter, og er et fantastisk alternativ til alt det kød, vi spiser i julen. For vegetarer er det et spændende udvalg af smukke retter.
Og nu vi taler om smukt, så indeholder alle EAT GRIMs abonnementskasser samt julekassen såkaldte grimt frugt og grønt.
Det betyder, at det er grønt og frugt, som ikke er ensartede nok til, at butikkerne vil sælge dem. De er ikke for gamle, blot ukurante.
Opskrift på juledessert: Timianpocherede pærer
Ingredienser
Sådan gør du
- Varm vand og sukker langsomt op, indtil sukker er opløst i vandet.
- Skyl citronerne, skær dem i halve og pres saften ud. Sæt citronerne til side. Du skal bruge citronkødet senere. Saften gemmer du.
- Kom krydderier og citronkød i gryden med sukkervandet.
- Skræl pærerne og kom dem hele ned i samme gryde, så de er helt dækket.
- Pocher pærerne på lav varme, indtil de er helt kogte. Det tager ca. halvanden time.
- Tag pærerne af varmen og køl af i gryden. Når de er kølet lidt af, hælder du dem i en beholder og sætter dem i køleskabet.
- Når du skal servere, gør du følgende: Skær pærerne i halve, skær derefter de halve pærer i tynde skiver uden at ødelægge den halve pæres form.
- Pynt med Garnish for Greens, Bluebottle Blend eller andre tørrede blomster eller krydderurter.
Se også disse opskrifter med syltede pærer:
Comments
No Comments